ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Finn min BMI

Kropssmasseindeks (KMI), eller BMI, er et mål på kroppsstørrelse, som kombinerer en persons vekt med høyden. Finn din BMI.

Innhold i denne artikkelen

Kroppsmasseindeks

Body mass index, eller BMI, er et mål på kroppsstørrelse. Den kombinerer en persons vekt med høyden. Resultatene av en BMI-måling kan gi en ide om hvorvidt en person har riktig vekt for høyden. BMI er et screeningsverktøy som kan indikere om en person er undervektig eller om de har en sunn vekt, overvekt eller overvekt. Hvis en persons BMI er utenfor det sunne spekteret, kan helserisikoen deres øke betydelig.

Å bære for mye vekt kan føre til en rekke helsemessige forhold, for eksempel diabetes type 2, høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer. En for lav vekt kan øke risikoen for underernæring, osteoporose og anemi. Legen vil gi passende anbefalinger. BMI måler ikke kroppsfett direkte, og det står ikke for alder, kjønn, etnisitet eller muskelmasse hos voksne. Imidlertid bruker den standard vektstatuskategorier som kan hjelpe leger til å spore vektstatus på tvers av populasjoner og identifisere potensielle problemer hos individer.

Finn min BMI

Legg inn din vekt og lengde i kalkulatoren under, og du vil få din BMI, samt en beskrivelse hva dine BMI tall betyr.

Relaterte artikler:

SpurtWeight

SpurtDiet

Om forfatteren