Fettforbrenning løping

En måte å bestemme hvor mye fett du forbrenner ved løping er å overvåke pulsen. Å trene med optimal intensitet kan hjelpe deg med å nå dine vekttapsmål.

Nøkkelen er å bestemme riktig pulssone for deg, og deretter overvåke pulsen din under trening for å sikre at du er i den sonen.

Hvilepuls

Hvilepulsen er et effektivt mål på din nåværende fysiske tilstand. For å måle hvilepulsen din, ta pulsen rett etter å ha våknet i løpet av tre til fire dager. Gjennomsnittet av disse målingene er hvilepulsen din. Hvis hvilepulsen er over 90, bør du oppsøke lege før du starter å trene løping.

Maksimal hjertefrekvens

Din maksimale hjertefrekvens representerer maksimalt antall slag hjertet ditt kan slå i løpet av et minutt før helserelaterte problemer kan oppstå. For å beregne din maksimale hjertefrekvens, trekk alderen din fra 220 (220-alder). Mens du trener kan du overvåke hjertefrekvensen ved hjelp av en pulsmåler.

Optimal sone for fettforbrenning

Å trene med intensitet på 65-75 prosent av din maksimale hjertefrekvens, blir ofte ansett som det ideelle for maksimal fettforbrenning. Mens du løper, fokuser på å sette tempoet ditt raskt nok til å få pulsen opp i denne sonen i minst 30 minutter og opptil 60 minutter per treningsøkt.

Variere med hvilken intensitet du trener

Det er mange måter å løpe for å heve pulsen og med det øke fettforbrenningen. En måte er å finne et jevnt tempo som får pulsen din inn i denne sonen. En annen måte er å inkludere stigninger, eller bakker, og spurter etterfulgt av jevnere, langsommere jogging. Intervalltrening vil også forbrenne noe fett, men ved høyintensiv trening vil det forbrennes flere kalorier enn fett.

Likevel kan det å utføre intervaller være er en effektiv måte å løpe for å gå ned i vekt. For en HIIT-trening, løp «all-out» i 30 sekunder til et minutt, og senk deretter tempoet til lett jogging i to minutter. Gjenta i opptil 20 minutter. Når du løper regelmessig, tilpasser kroppen seg treningen, og det blir vanskeligere å oppnå samme effekt. Hvis du kontinuerlig varierer løpene dine for å øke utfordringen, kan du hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Relaterte artikler:

Styrketrening fettforbrenning

Beste trening for fettforbrenning

Om forfatteren

LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK