Fettforbrennende trening

Her er de beste øvelsene og treningsøktene for å miste magefett. Lær mer om hva og hvordan du kan gjennomføre fettforbrennende trening.

Burpees

Stå med føttene i skulderavstand fra hverandre og send hoftene tilbake når du senker kroppen mot bakken i et lavt knebøy. Deretter plasserer du hendene rett utenfor føttene og hopper føttene tilbake, slik at brystet ditt berører gulvet. Skyv hendene mot gulvet for å løfte kroppen opp i en planke, og hopp deretter føttene rett utenfor hendene. Med vekten i hælene, hopp eksplosivt i luften med armene over hodet.

Burpees med medisinball

Stå med føttene fra hverandre i skulderavstand, hold en medisinball med begge hender. Forleng ballen opp over hodet, og sprett deretter ballen ned på bakken så hardt du kan, heng deg over og senk baken mens du spretter. Når du bøyer deg, bøy knærne. Legg hendene på bakken utenfor føttene og hopp tilbake i en høy planke stilling. Hold kroppen din i en rett linje. Deretter hopp føttene tilbake mot utsiden av hendene slik at du står på huk. Plukk opp ballen og trykk den over hodet, strekk kroppen ut og stå høyt.

Fjellklatrere

Kom i en høy plankeposisjon med håndleddene rett under skuldrene. Hold kjernen tett, trekk navlen inn mot ryggraden. Kjør høyre kne mot brystet og før det tilbake til planken. Kjør deretter venstre kne mot brystet og ta det tilbake. Fortsett å alternere sider.

Stå opp med kettlebell

Hold en kettlebell i håndtaket med begge hender, og legg deg på siden i fosterstilling. Rull på ryggen og press kettlebell med begge hender mot taket til vekten er stabil på den ene siden. Slipp den frie armen og det frie benet i en 45-graders vinkel med håndflaten ned. Skyv hælen på siden med kettlebell nærmere baken din for å ta godt tak i gulvet.

Medisinball fra side til side

Stå med føttene i skulderbredde fra hverandre med medisinballen på den ene siden. Plukk opp ballen og rotere ganske enkelt kroppen din mens du spretter ballen noen centimeter unna foten din. Sørg for å svinge føttene og bøy det bakre kneet når du kommer i en delt knebøyposisjon for å fange ballen på en sprett. Alternere sider. Forsikre deg om at du strammer kjernen når du tar ballen over hodet og til siden.

Medisinball over hodet

Stå høyt med føttene i hoftebredde fra hverandre, hold en medisinball med begge hender. Strekk begge armene over hodet, og strekk kroppen ut. Hold ballen fremover og ned mot bakken. Strekk armene ut mot bakken mens du spretter ballen, og ikke vær redd for å bøye knærne mens du bøyer deg over. Bøy deg for å plukke ballen opp og deretter stå opp igjen.

Russisk tvist

Sett deg høyt oppe på gulvet med knærne bøyd og føttene fra bakken. Hold en medisinball med hendene i brysthøyde. Len deg bakover med en lang, høy ryggrad, hold overkroppen i en 45-graders vinkel og hold armene noen centimeter unna brystet. Herfra, vri overkropp mot høyre, pause og engasjere høyre skrå muskler, og vri deretter overkropp mot venstre og pause for å presse venstre skrå muskler. Bevegelsen skal komme fra magen og ikke armene.

HIIT intervaller

Etter en 10-minutters oppvarming, bruk 30 sekunder på å gjøre så mange repetisjoner som mulig av knebøy, push-ups, kettlebell-sving eller fremoverbøyd roing. Deretter hviler du i 30 sekunder og gjør en annen øvelse i ytterligere 30 sekunder. Fortsett i 10 runder. Velg favorittøvelsene dine – bare vær sikker på at du veksler mellom øvelser som fungerer på forskjellige muskelgrupper, noe som vil hjelpe visse muskler å komme seg mens du jobber med andre.

Styrketrening

Hvis du har løftet moderat tunge vekter, men fremdeles ønsker å forbrenne magefett, er det på tide å øke intensiteten ved å bruke tyngre vekter og redusere hviletiden mellom repetisjoner. Kroppen din fortsetter å forbrenne kalorier selv etter at du forlater treningsstudioet. Bare vær sikker på at teknikken din ikke blir dårligere når du øker vekten, noe som kan føre til skade.

Relaterte artikler:

Beste trening for å forbrenne fett

Hvordan forbrenne fett fort

Om forfatteren