Faste og trening

0
41
Faste og trening
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Periodisk faste og trening er komponenter for å dyrke lang levetid, men bør du kombinere det? Lær mer om periodisk faste og trening.

Kan jeg trene mens jeg faster?

Ja, det er greit å trene mens du faste, fordi nøkkelen til vekttap og muskeløkning ikke bare er kalorier og trening, men også hormonoptimalisering. Studier viser fantastiske fordeler med periodisk faste alene, men å kombinere faste med trening tar fordelene med hver av de til et helt nytt nivå. Å kombinere de to øker veksthormoner og gjør deg mer sensitiv for insulin, noe som er nøkkelen til å holde deg ung og slank.

Mange er besatt av kalorier, og frykter muskeltap som teoretisk skjer når du trener uten å ha fylt på med drivstoff. Men når du forstår den gunstige effekten som trening har i en fastende tilstand har på kroppens hormoner, vil du se at faste og trening ikke bare er OK, de er faktisk den optimale måten å øke din helse og kroppssammensetning på.

Kan jeg trene på en tom mage?

Ikke bare er det greit å trene på tom mage, men det øker faktisk fordelene med trening og faste. Dette betraktes som en multiterapeutisk tilnærming, hvor synergien av to ting som er individuelt helsefremmende, faktisk øker hverandres fordeler til et nivå som overgår nivået til hver av dem. En av de beste måtene å dra nytte av disse fordelene på er å trene om morgenen før frokost.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Periodisk faste og trening

Å trene før frokost kan være at du trener i den periodevis fasteperioden. En periodisk faste er den delen av døgnet som kroppen din går uten mat (inkludert når du sover). Fastevinduet begynner når du spiser din siste matbit eller mat eller drikke (annet enn vann) før du legger deg, og slutter dagen etter når du tar din første matbit. For å få mest mulig utbytte, bør lengden på den intermitterende faste være mellom 16 og 18 timer. Spis for eksempel mellom kl. 10.30 og 18.30.

Når skal du trene mens du faster

Den beste tiden å trene mens periodisk faste pågår er vanligvis når du våkner, eller kort tid etter, for å støtte kroppens naturlige døgnrytme. Studier viser at trening (eller spising) for nær leggetid kan forstyrre dyp og REM-søvn, så det er bedre å spare treningen neste dag.

Ideelt sett vil du ikke spise direkte etter en treningsøkt av samme grunner som du trener i en fastende tilstand, hormonoptimalisering. Studier viser at selv å vente to til tre timer etter en treningsøkt før du spiser fremmer vekst i veksthormonet, noe som hjelper deg med å gjøre deg til en fettforbrenner og erstatter den brukte energien (sukker). Tilpasning til stresset som skapes av en treningsøkt med høy intensitet er grunnen til at hormonforskyvning oppstår. Hvis timeplanen din bare tillater en lunsjtrening, kan du trene på dette tidspunktet, og deretter dra nytte av det hormonelle økningen ved å avstå fra å spise til to til tre timer etter trening.

Aerob trening og periodisk faste

De hormonelle fordelene du får av å trene i fastende tilstand er relatert til de utarmede muskel- og leverglykogenlagrene som oppstår når du faster. Å gjennomføre aerob trening mens du faster er bra, men ytelsen din vil avhenge av hvor godt kroppen din forbrenner fett (hvor god den er til å forbrenne fett til drivstoff, i stedet for glukose). Hvis fasting og trening er nytt for deg, kan du forvente at ytelsen din vil falle litt; Det kan ta opptil seks måneder for noen idrettsutøvere å tilpasse treningen til den nye drivstoffkilden. Hvis du for eksempel er en konkurrerende idrettsutøver, og løpsprestasjonen er ditt primære mål, må du ikke kombinere faste med trening nært en konkurranse.

Relaterte artikler:

Faste 48 timer

Hvordan faster man

Annonse fra MILRAB