Faste 48 timer

Det avgjørende for hvilket faste som passer for deg, er din personlige preferanse. Lær mer om hvordan du kan faste i 48 timer, og hva du må passe på.

Hvordan gjennomføre en 48-timers faste

I teorien er en 48-timers faste enkel – du gir deg bare en full, to-dagers pause fra å spise. En vanlig metode er å stoppe etter middagen den første dagen og begynne å spise igjen til middagen den tredje dagen. I motsetning til hva mange tror, ​​kan du fremdeles drikke væske uten kalorier, som vann, svart kaffe og te, i fasteperioden. Det er viktig å drikke rikelig med væske for å forhindre dehydrering, som er en av de største potensielle komplikasjonene ved lengre faste.

Etterpå er det viktig å gradvis introdusere mat på nytt. På den måten unngår du å overstimulere tarmen, noe som kan føre til oppblåsthet, kvalme og diaré. Det første måltidet etter fasten bør være en lett matbit, for eksempel en håndfull eller to mandler. Dette vil bli etterfulgt av et lite måltid en eller to timer senere. På ikkefastende dager vil du opprettholde det vanlige spisemønsteret ditt, og sørg for å avstå fra å spise mye mat med høyere kaloriinnhold.

Det er vanligst å gjøre en 48-timers faste 1-2 ganger per måned i motsetning til en eller to ganger i uken, slik andre fastemetoder krever. Hvis du utfører 48-timersfaste på riktig måte, kan det gi større helsemessige fordeler. Ettersom 48-timers faste ikke er tilrådelig for alle, bør du prøve en kortere faste, for eksempel metodene 16:8 eller altererende dager med faste, før du gjennomføre 48 timer faste. Dette vil hjelpe deg å forstå hvordan kroppen din reagerer på mangel på mat.

Fare for komplikasjoner av faste i mer enn 24 timer

Når du gradvis går over til lenger faste, oppnår du fordelene raskere, men det er også større risiko for komplikasjoner. Hvis du ikke føler deg bra på noe tidspunkt under fasten, må du stoppe. Du kan være sulten, men du skal ikke føle deg syk. En annen viktig vurdering er at medisinering må overvåkes nøye av en lege. Det største problemet er diabetiske medisiner, for hvis du tar samme dose medisiner og ikke spiser, vil du bli hypoglykemisk, og det er veldig farlig.

Blodsukker som går lavt er ikke en komplikasjon i seg selv, fordi det er generelt poenget med å faste. Vi vil at sukkeret skal gå lavt. Hvis du er diabetiker, kan det bety at du er overmedisinert den dagen. Du må jobbe veldig nøye med en lege for å justere medisiner og overvåke sukker. Det er også visse medisiner som kan forårsake magesmerter på tom mage. Generelt MÅ diabetikemedisiner og insulin reduseres på fastedagen for å unngå hypoglykemi. Nøyaktig hvor mye du skal redusere det, bør legen din føre tilsyn med. Det er absolutt ikke å anbefale at noen som tar medisiner, spesielt diabetikere, å prøve å faste i lengre perioder uten godkjenning fra legen sin.

Relaterte artikler:

Faste 24 timer

Hvordan faster man

Om forfatteren