Fart på 4×4 intervall

Fart på 4×4 intervall. Lær mer om hvilken hastighet du bør holde når du trener 4×4 intervalltrening, og hvordan du kan beregne gjennomsnittsfart med SpurtCoach.

Fart og intensitet på 4×4 intervaller

Hvilken fart du skal holde når du løper 4×4 intervall avhenger av intensiteten du holder når du trener intervallene. Du bør gjennomføre progressiv intervalltrening med 4×4, ved at du øker intensiteten gradvis for hvert intervall, og fra fra ett intervall til det neste. På den måten får du best mulig effekt ut av intervalltreningen, og reduserer også risikoen for skader. Trener du på denne måten vil intensiteten variere mellom lav, moderat og hard intensitet. Hvilken fart du greier å holde blir dermed bestemt av hvor raskt du greier å løpe ved en gitt intensitet, og henger sammen med ditt formnivå. Det kan likevel være interessant å estimere en gjennomsnittsfart som er i samsvar med ditt formnivå, eller sette deg et fartsmål du ønsker å jobbe mot.

Estimere fart på 4×4 intervaller med SpurtCoach

SpurtCoach er en løpekalkulator som enkelt og raskt lar deg beregne tid, distanse og fart. Med denne løpekalkulatoren kan du estimere estimere gjennomsnittsfart på dine 4×4 intervaller. Legg inn tid og distanse, og klikk for å beregne gjennomsnittsfart.

SpurtCoach

For å beregne gjennomsnittsfarten bør du i tillegg til tid også ha en formening om hvilken hvor langt du løper på 4 minutter (distanse). Prøv deg frem for å finne en gjennomsnittsfart som er passende for deg når du skal trene 4×4 intervaller.

Relaterte artikler:

4×4 intervall for løpere

Hvordan trene 4×4 intervalltrening

Om forfatteren

Legg inn kommentar