Fart når du skal løpe maraton

Lær mer om hvordan du kan bruke en ekvivalenskalkulator for å beregne hvilken fart du kan holde på maraton basert på tiden du har brukt på en kortere distanse.

Beregne fart på maraton

Maraton er en lang distanse og de færreste av oss har mulighet eller overskudd til å gjennomføre et testløp tilsvarende maratondistansen. For de aller fleste holder med ett maraton i løpet av et år. Derfor er det mer overkommelig å gjennomføre kortere testløp, eksempelvis 5 og 10 km, og halvmaraton. For å vite noe om hvilken ekvivalent fart et testløp på kortere distanse tilsvarer for maraton, kan du bruke en ekvivalenskalkulator, som raskt og enkelt estimerer en forventet sluttid på distansen.

SpurCompare for å beregne fart når du skal løpe maraton

SpurtCompare er en ekvivalenskalkulator som lar deg legge inn en tid på én distanse, og kalkulerer tid og fart på en rekke andre distanser.

Hvis du har løpt en 5 km på 22 minutter og 10 km på 43 minutter, kan ekvivalent tid og fart på maraton bli som følger:

  • 5 km på 22 minutter tilsvarer en gjennomsnittsfart tilsvarende 4:24. Ekvivalent tid og gjennomsnittsfart for maraton blir da 3:32:03, med en gjennomsnittsfart på 5:02
  • Løper du 10 km på 43 minutter, blir det en gjennomsnittsfart på 4:18 per km. Ekvivalent tid og gjennomsnittsfart for maraton blir da 3:18:59 og 4:43.

SpurtCompare gir deg et estimat

Husk at kalkulatoren gir deg et estimat på hvor raskt du kan løpe maraton basert på kortere distanser, som i eksemplene over. Kalkulatoren tar ikke høyde for med hvilken intensitet du skal holde når du løper. Derfor er det viktig at du kjenner dine pulssoner, slik at du om nødvendig kan justere farten etter disse. Karvonene pulskalkulator lar deg enkelte beregne hvilken intensitet du skal trene med innenfor forskjellige pulssoner.

Relaterte artikler.

Kalkulator for ekvivalente løpstider

Hvor raskt løper du

Om forfatteren

Legg inn kommentar