ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Farer ved lavt blodtrykk

Det kan være mange årsaker til lavt blodtrykk, og i noen tilfeller er det ingen grunn til bekymring. Du bør imidlertid være oppmerksom på farer ved lavt blodtrykk.

Risikofaktorer ved lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk (hypotensjon) kan forekomme hos hvem som helst, selv om visse typer lavt blodtrykk er mer vanlig avhengig av din alder eller andre faktorer:

  • Alder. Fall i blodtrykket ved stående eller etter spising forekommer først og fremst hos voksne over 65 år. Nevralt mediert hypotensjon rammer først og fremst barn og yngre voksne.
  • Medisiner. Mennesker som tar visse medisiner, for eksempel medisiner med høyt blodtrykk som alfablokkere, har større risiko for lavt blodtrykk.
  • Visse sykdommer. Parkinsons sykdom, diabetes og noen hjertesykdommer gir deg større risiko for å utvikle lavt blodtrykk.

Relatert: Lavt blodtrykk og trening

Farer ved lavt blodtrykk

Selv moderate former for lavt blodtrykk kan forårsake svimmelhet, svakhet, hodepine og besvimelse, og fare for personskader. Og alvorlig lavt blodtrykk kan frata kroppen din nok oksygen til å utføre sine normale funksjoner, noe som kan føre til hjertesvikt og skade på hjerne.

En enkelt tilfelle av lavt blodtrykk bør ikke gi grunn til bekymring, med mindre du opplever andre symptomer eller problemer i tillegg. Hvis du opplever svimmelhet, kvalme, er sliten eller har andre symptomer, er det en god idé å konsultere legen din. For å hjelpe med å stille diagnosen din, bør du føre oversikt over symptomene og aktivitetene dine på det tidspunktet symptomene oppstod.

Relaterte artikler:

Grenseverdier for lavt blodtrykk

Symptomer på høyt blodtrykk

Blodtrykk kalkulator

Om forfatteren

Legg inn kommentar