HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Får ikke opp pulsen under trening

Får ikke opp pulsen under trening. Lær mer om årsaker til at du ikke får opp pulsen under trening, og hva du kan gjøre for å få opp pulsen på trening.

Får ikke opp pulsen på trening

Det er ikke uvanlig å slite med å få opp pulsen under trening, og det kan være flere årsaker til det. Det kan være at du ikke er sterk nok til å greie å nå og opprettholde en høy puls under trening. Dagsformen og at du er syk eller har vært syk, kan også ha noe å si for om du greier å få opp pulsen på trening. Hva som er årsaken til akkurat du ikke får opp pulsen under trening, kan være vanskelig å avgjøre, men det er grep du kan ta for å få opp pulsen på trening.

Ikke sterk nok for å få opp pulsen på trening

Det kan være at den aerobe kapasiteten din er god, men at du ikke er sterk nok i kroppen, slik at du ikke får opp pulsen på trening. Trener du løping vil du merke det ganske raskt ved at beina blir slitne, men at du på samme tid føler at du har kontroll på inn og ut pust mens du trener. Da må du trene for å øke styrken i beina. Trening med høyere intensitet som bakkeintervaller, intervalltrening og tempotrening, kan være effektiv trening for å øke styrken i beina.

Mangler kapasitet for å trene med høyere puls

Det du ikke har kapasitet til å trene når du pulsen når et visst nivå, kan være en viktig årsak til at du ikke får opp pulsen på trening. Det vil alltid være mentale sperrer du må overvinne for å greie å trene med høyere puls, og hvis disse er dominerende, kan de hindre deg fra å få opp pulsen under trening. Et tips for å overvinne disse sperrene er å trene i korte perioder med høy puls, og gradvis øke hvor lenge og med hvilken intensitet du trener i disse periodene.

Får ikke opp pulsen under trening fordi du ikke har overskudd

Manglende overskudd på grunn av for lite søvn, en krevende hverdag eller sykdom kan være årsaker til at du ikke får opp pulsen på trening. Trening med høyere intensitet vil kreve mye av deg, og du trenger overskudd til å gjennomføre denne type trening. Sørg for at du får nok søvn og at du tilrettelegger treningen for at du skal ha overskuddet du trenger.

Får ikke opp pulsen under trening

Det er grep du kan ta for å greie å få opp pulsen under trening, og du må kartlegge hva som kan være årsaker til at du ikke får opp pulsen på trening. Noe av det viktigste kan være å bygge opp din mentale kapasitet for å trene med høyere puls. Som vi har vært inne på vil det alltid være mentale sperrer som må overvinnes når du skal trene med høy puls, og disse må du jobbe med hele tiden når du trener. Det handler mye om å venne seg til å trene med høyere puls, og det kan du få til med å øke intensiteten gradvis gjennom hele treningsøkta. Hvis du trener intervall, gjør du det med å gjennomføre intervalltreningen progressivt raskere. Øke intensiteten innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste. Ved å trene på denne måten vil kroppen få en gradvis tilvenning til høyere intensitet, som vil gjøre det enklere å få opp pulsen og opprettholde en høy puls.

Relaterte artikler:

Hvordan trene hardt

Trening som får opp pulsen

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!