Fantastisk hjemmelaget granola

0
592
Fantastisk hjemmelaget granola
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERNORGE!

400+ TILBUD!

Granola kan være en fantastisk start på dagen, spesielt hvis granolaen er hjemmelaget og sunn. Lær hvordan du kan lage en sunn granola til frokosten!

Antall serveringer: 10

Tidsbruk: 40 minutter

Tittelen sier alt – Du kan ikke slå denne granolaen. Laget med fullkorn, gir det mer sykdomsforebyggende antioksidanter enn granola laget med raffinerte varianter. Mens mange butikkjøpte granolaer inneholder mye tilsatt olje (som betydelig øker kalori- og fettinnholdet), bruker denne oppskriften bare en liten mengde rapsolje, og holder ernæringsstatistikken i sjakk. Oppbevar granolaen i en lufttett beholder. Nyt den på toppen av yoghurt eller havregryn, eller av en håndfull for en rask matbit.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Ingredienser

3 kopper store havregryn
½ kopp hvetekim
1⁄3 kopp skiver mandler
½ ts malt kanel
1⁄3 kopp bokhvete honning
¼ kopp rapsolje
1⁄3 kopp rosiner
1⁄3 kopp tørkede tyttebær

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 150 °. Dekk en grunn bakepanne med folie. Blande havre, hvetespirer, mandler og kanel i en skål. Bland honning og olje i en liten kasserolle. Varm over middels varme. Hell over havreblandingen og rør lett til det er godt blandet. Fordele granolaen jevnt i pannen. Stekes i 25 til 30 minutter under omrøring hvert 10. minutt, eller til granolaen blir gyllenbrun. Ta ut av ovnen og rør inn rosinene og tyttebærene. La granolaen avkjøles før lagring.

Næringsinnhold

259 kalorier, 37 g karbohydrater, 4 g fiber, 7 g protein, 10 g totalt fett, 1 g mettet fett, 2 mg natrium.

Relaterte artikler:

Annonse fra MILRAB

GRATIS BYTTE I 30 DAGER!