Estimere ekvivalente løpstider basert på høydeforskjell

Lær mer om hvordan du kan bruke SpurtAnalyzer for å estimere ekvivalente tider på en rekke distanser, basert på total høydeforskjell i løypa du konkurrerer eller trener i.

Sammenligne løpstider i løyper med høydeforskjell

Tidene du har på forskjellige distanser vil avhenge av hvor krevende løypene er. Større høydeforskjell totalt, vil nødvendigvis føre til at tempoet blir lavere, men hvor mye lavere? Med SpurtAnalyzer kan du legge inn ønsket distanse og tiden på distansen. Deretter kan du legge inn total høydeforskjell på løypa du trener eller konkurrerer i for å beregne din sluttid på distansen.

Hvordan trene med SpurtAnalyzer

Legg inn ønsket distanse og sluttid på distansen under fanen ‘Start’ Gå deretter og velg deretter fanen ‘Stigning’, og legg inn total høydeforskjell på løypa du løp i. Kalkulatoren opererer med 25 meters intervaller. SpurtAnalyze vil deretter kalkulerer totaltiden på en rekke distanser, basert på den totale høydeforskjellen du har lagt. Du får også et sammenligningsgrunnlag, der du får estimert sluttid dersom løypa var helt flat.

BRILLESALG!

OPPTIL

-45%

Dersom du har valgt distansen halvmaraton i meter (21097) med en sluttid på 1:45, og en totalt høydeforskjell på løypa som er 125 meter, vil sluttiden dersom du hadde løpt i en helt flat løype, estimeres til 1:43:10. Det betyr at du kunne løpt nesten 2 minutter raskere dersom du hadde løpt i en helt flat løypa.

Relaterte artikler:

SpurtAnalyzer

WMA kalkulator

Om forfatteren

Legg inn kommentar