20-50% RABATT!


OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

Er tran sunt

Tran er en type fiskeoljetilskudd, som er knyttet til mange helsemessige fordeler, inkludert redusert betennelse og lavere blodtrykk.

Tran inneholder også vitamin A og D, som begge gir mange andre helsemessige fordeler. Her er noen vitenskapelig støttede fordeler med tran.

Rik på vitamin A og D

Tran er veldig næringsrik og gir nesten alle dine daglige behov for vitamin A og D.

En teskje (5 ml) tran gir følgende:

 • Kalorier: 40
 • Fett: 4,5 gram
 • Omega-3 fettsyrer: 890 mg
 • Enumettet fett: 2,1 gram
 • Mettet fett: 1 gram
 • Flerumettet fett: 1 gram
 • Vitamin A: 90% av dagsbehovet
 • Vitamin D: 113% av dagsbehovet

Tran kan redusere betennelse

Betennelse er en naturlig prosess som hjelper kroppen med å bekjempe infeksjoner og helbrede skader. Dessverre kan betennelse i noen tilfeller fortsette på et lavt nivå i lange perioder.

Dette er kjent som kronisk betennelse, som er skadelig og kan øke risikoen for høyt blodtrykk og flere sykdommer, for eksempel hjertesykdom. Omega 3-fettsyrene i tran kan redusere kronisk betennelse ved å undertrykke proteiner som fremmer det.

Tran inneholder også vitamin A og D, som er kraftige antioksidanter. De kan redusere betennelse ved å binde og nøytralisere skadelige frie radikaler. Interessant nok viser studier også at mennesker som mangler vitamin A og D har større risiko for kronisk betennelse.

Tran kan forbedre beinhelsen

Tran er rik på vitamin D, som hjelper til med å opprettholde sterke og sunne bein. Det er spesielt viktig for mennesker som bor langt fra ekvator.

Kan redusere leddsmerter og forbedre symptomer på revmatoid artritt

Takket være tranens evne til å redusere betennelse, kan det bidra til å redusere leddsmerter hos de som lider av revmatoid artritt.

Kan støtte øyehelse

Tran er en viktig kilde til omega-3 og vitamin A, som begge kan beskytte mot synstap fra inflammatoriske øyesykdommer som glaukom og aldersrelatert makuladegenerasjon.

Kan redusere risikoen for hjertesykdom

Hjertesykdom er den viktigste dødsårsaken i verden, og rammer årlig over 17,5 millioner mennesker. Studier har vist at mennesker som regelmessig spiser fisk har en mye lavere risiko for hjertesykdom. Denne effekten kan tilskrives innholdet av omega-3 fettsyrer.

Omega-3 har vist seg å ha mange fordeler for hjertet ditt, inkludert:

 • Redusere triglyserider: Omega-3 fettsyrer i tran kan redusere blodtriglyserider med 15–30%.
 • Senke blodtrykk: Mange studier har funnet ut at omega-3 fettsyrer kan senke blodtrykket, spesielt hos personer med høyt blodtrykk og høyt kolesterol.
 • Økning av HDL-kolesterol: Omega-3 fettsyrer i tran kan øke godt HDL-kolesterol, som er knyttet til lavere risiko for hjertesykdom.
 • Forhindre plakkdannelse: Studier har funnet ut at tran kan redusere risikoen for at det dannes plakk i arteriene. Plakkoppbygging kan begrense arteriene og føre til hjerteinfarkt eller slag.
 • Mens å ta fiskeoljetilskudd som tran kan redusere risikofaktorer for hjertesykdom, er det lite bevis på at det kan forhindre hjertesykdom eller slag.

Dessverre har få studier spesifikt undersøkt sammenhengen mellom tran og hjertesykdom, ettersom mange studier klassifiserer tran som vanlig fiskeolje. Dermed er det nødvendig med mer spesifikk forskning på risikofaktorer for tran og hjertesykdom for å få en klar sammenheng mellom de to.

Kan forbedre symptomer på angst og depresjon

Omega-3 fettsyrene og vitamin D i tran kan bidra til å redusere symptomer på angst og depresjon, men flere studier er nødvendig.

Kan hjelpe til med å helbrede magesår

Tran kan hjelpe til med å behandle sår i mage og tarm, men flere menneskelige studier er nødvendig før anbefalinger.

Tran er enkelt å legge til i kostholdet ditt

Tran er lett å legge til i kostholdet ditt. Hold deg til anbefalte mengder, ettersom overflødig tran kan være skadelig.

Relaterte artikler:

Hvor mye tran om dagen

Hva er tran laget av

Om forfatteren

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

INNSPURT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!