HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Er sjokolade sunt

Sunn sjokolade høres ut som en drøm som går i oppfyllelse, men sjokolade har ennå ikke fått status som helsekost.

Likevel, sjokolade har fått et bedre rykte, ettersom et økende antall studier tyder på at det kan være et hjertesunt valg.

Sjokolade og dens viktigste ingrediens, kakao, ser ut til å redusere risikofaktorer for hjertesykdom. Flavanoler i kakaobønner har antioksidanteffekter som reduserer celleskader som er involvert i hjertesykdom. Flavanoler – mer utbredt i mørk sjokolade enn i melkesjokolade – kan også bidra til å senke blodtrykket og forbedre vaskulær funksjon.

I tillegg har noen undersøkelser knyttet sjokoladeforbruk til redusert risiko for diabetes, hjerneslag og hjerteinfarkt. Men mer forskning er nødvendig for å bekrefte disse resultatene.

I mellomtiden, hvis du vil legge til sjokolade i kostholdet ditt, gjør det med måte. Hvorfor? Det meste av sjokoladen du får kjøpt i butikken har ingredienser som tilfører fett, sukker og kalorier. Og for mye kan bidra til vektøkning, en risikofaktor for høyt blodtrykk, hjertesykdom og diabetes.

På den annen side er kakao i seg selv, i motsetning til sjokolade, lite sukker og fett, samtidig som den gir potensielle helsemessige fordeler. Hvis du liker sjokoladesmak, tilsett vanlig kakao i fettfattig melk eller havre.

Relaterte artikler:

Sunne sjokolademuffins

Saftige energibarer med mørk sjokolade

Om forfatteren

Av Spurt