Er potet en grønnsak

0
348
Er potet en grønnsak
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB

SOMMERNORGE!

400+ TILBUD!

Poteter har ikke alltid hatt et dårlig rykte, men har vært viktig for overlevelse så langt tilbake som 200 år f.Kr. Men er potet en grønnsak?

Er potet en grønnsak?

Ja. Botanisk sett er en potet definitivt en grønnsak. Den kommer fra en årlig plante som dyrkes for sin spiselige rot. Grønnsaker er klassifisert i fem undergrupper basert på næringsinnholdet, mørkegrønne grønnsaker, bønner og erter, stivelsesholdige grønnsaker, røde og oransje grønnsaker og andre grønnsaker.

Dietter

Flere dietter som var ivrige etter raske og enkle måter for vektbevisste forbrukere ble utviklet av kjendiser, treningsguruer og leger som hevdet å gi den beste oppskriften på vekttap. Atkins dietten, utviklet av Dr. Robert Atkins i 1972, var en av de første diettene som angrep karbohydrater og begrenset dem for å gå ned i vekt. Et annet populært kosthold var The Beverly Hills dietten, et 6-ukers program som begynte med å spise frukt i 10 dager. Enten disse kostholdene var effektive eller ikke, ble forbrukerne fått til å tro at karbohydrater var det verste man kunne spise.

Så hvis sivilisasjonen vår var avhengig av potet for å overleve, og vi fortsetter å konsumere store mengder, hvorfor fortsetter den da å kjempe for et godt rykte?

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Relaterte artikler:

Hvor mye potet per person

Hvorfor er grønnsaker sunt

Annonse fra MILRAB

GRATIS BYTTE I 30 DAGER!