Er egg sunt

0
47
Er egg sunt
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra Brynje of NorwayNår Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for deg også!

Egget er en standard til frokost og i matretter, men mange lurer kanskje på om egg er sunne. Lær mer om hvorvidt egg er sunt.

Er egg sunt?

Men eggeplommer er også kjent for kolesterolet. Et typisk stort egg inneholder 186 mg kolesterol, mer enn halvparten av mengden som tidligere ble anbefalt til daglig forbruk.

Fordeler med å spise egg?

Å spise et egg om dagen som en del av et sunt kosthold for sunne individer er en rimelig ting å gjøre. Forskere studerte nesten en halv million kinesiske voksne over ni år og fant at opp til ett egg per dag førte til lavere risiko for hjertesykdom og hjerneslag. Eksperter har imidlertid påpekt at deltakerne i studien ikke spiste et vestlig kosthold. En annen studie fant at å spise minst 12 egg i uken i tre måneder ikke økte kardiovaskulære risikofaktorer for personer med prediabetes og type 2-diabetes. Resultatet gikk hånd i hånd med et sunt kosthold designet for å hjelpe studiedeltakere til å gå ned i vekt.

Relaterte artikler:

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-lifeKundefavoritten Masterfit TP150 er en suveren tredemølle i høy kvalitet til hjemmebruk - storebroren til bestselgeren TP100!

Pålegg med lite kalorier

Næringsstoffer i egg

Annonse fra X-LIFEFå 30% rabatt hos X-life på en mengde merkeklær!