Er du flau over dine løpeferdigheter? Her er hva du skal gjøre

Kvier du deg for å løpe ute blant folk? Er du redd for at folk skal snakke om løpestilen din? Få tips som gjør deg stolt hver gang du er ute og løper (og motivator for andre som ikke gjør det).

Du er en løper!

Alle har sin løpeteknikk og sitt formnivå. Det at du har kommet deg ut for å løpe, kan du være ubeskrivelig stolt av! Du har tatt løpesteget, det første steget som vil forandre ditt liv. Hvilke ferdigheter du har spiller ingen rolle. Du trener løping for å få bedre ferdigheter, for svingende! Alle (og jeg mener alle, også redaktøren) har vært flau når han løp langs trafikkert de første månedene han var ute og løp. Følte at alle lurte på hva det er han driver med?! Det er helt normalt når du har satt i gang med noe du ikke er helt komfortabel med. Husk at de aller fleste du møter langs veien synes du er god, og skulle selv ha ønsket at de hadde viljestyrke nok til å komme seg ut for å løpe.

Vær stolt av deg selv når du løper

Du viser med all tydelighet når du er ute og løper, at du mener alvor av å komme deg i form. Du trenger å løpe, og det spiller ingen rolle hvilken kroppsform eller løpesett du har. Visste du at det ikke finnes en person som har lik løpeteknikk? Løp lett fremoverlent, med korte løpesteg og høy frekvens på stegene. Rett blikket fremover og se alle du møter rett i øynene og smil. Du vil få et smil tilbake. Vær stolt av deg selv over at du endelig har tatt løpesteget som vil forandre ditt liv.

Resten går (løper) av seg selv

Fra å være litt reservert eller flau de første gangene du møter folk ute på løpetur, vil du gradvis gå over til å ønske at enda flere gjør som deg og begynner å trene løping. Kanskje kan du få med deg noen på en løpetur? Venner, bekjente, naboer? Vær en motivator, en som får andre til å komme i gang med løping. Du har kommet i gang med løping. Du er stolt, ikke flau.

Relaterte artikler:

Jogging for nybegynnere

8 ukers løpeprogram for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar