Er det bra å trene hver dag

Trening er utrolig gunstig for helsen og livet ditt og bør være en del av din ukentlige rutine. Lær mer om hvorvidt det er bra å trene hver dag.

Trening er viktig for å holde deg i form, forbedre ditt generelle velvære og redusere risikoen for helseproblemer, spesielt når du blir eldre. Generelt er det imidlertid ikke nødvendig for deg å trene hver eneste dag, spesielt hvis du trener intens eller presser deg selv til det ytterste. Hvis du trener variert hver dag, med lett til moderat intensitet, vil du ha det bra. Uansett må du lytte til kroppen din og unngå å gå utover kroppens tåleevne med tanke på trening.

Hvor mye trening er ideelt?

En ukentlig hviledag anbefales ofte når du følger et strukturert treningsprogram, men noen ganger kan du ha et ønske om å trene hver dag. Så lenge du ikke presser deg for hardt eller blir besatt av det, er det greit å trene hver dag. Forsikre deg om at det er noe du liker uten å være for streng med deg selv, spesielt i tider med sykdom eller skade.

En vanlig tommelfingerregel er å gjennomføre 30 minutter med moderat fysisk aktivitet hver dag, til sammen minimum 150 minutter med moderat trening hver uke. Eller du kan ha minst 75 minutter med intens trening hver uke.

Typer trening du kan gjennomføre hver dag

Hvis du vil oppnå dine treningsmål, helse- eller vekttapsmål, må du sikte på minst 45 minutters trening per dag. Inkludere en slags aktivitet med høy intensitet, for eksempel:

  • løping
  • plyometriske øvelser
  • bakkeintervaller

Hvis du driver med intens aerob trening eller vektløfting, kan du ta en dag fri mellom øktene, eller målrette mot forskjellige områder av kroppen din på alternerende dager. Eller rett og slett variere treningsrutinen, slik at du ikke trener like intenst hver dag.

Kortere treningsøkter kontra lenger

Det er bedre å gjennomføre en kort treningsøkt hver dag enn å gjøre en eller to lange treningsøkter hver uke. På samme måte er det mer ideelt å ha korte perioder med aktivitet hele dagen når du ikke har tid til en lengre trening, i stedet for å hoppe over treningen helt.

Øvelser å inkludere i treningsrutinen din

For å få flest fordeler, inkludert redusert sjanse for skade, har du hver av fire forskjellige typer trening:

  • Utholdenhetsøvelser øker pusten og hjertefrekvensen for å forbedre den generelle utholdenheten. Eksempler inkluderer jogging, løping, svømming og dans.
  • Styrkeøvelser øker muskelmassen, styrker bein og hjelper deg med å kontrollere vekten. Eksempler inkluderer vektløfting, kroppsvektstrening og motstandsøvelser.
  • Balanseøvelser hjelper deg med å forbedre stabiliteten og forhindre fall samtidig som det blir lettere å bevege deg hver dag. Eksempler inkluderer balanseøvelser, tai chi og stående yogastillinger.
  • Fleksibilitetsøvelser lindrer fysisk ubehag og forbedrer mobilitet, bevegelsesområde og holdning. Eksempler inkluderer tøyning, yoga og pilates.

Relaterte artiklewr:

Hvor mye trening tåler kroppen

Hvor mye trening er for mye

Om forfatteren