Er byggryn sunt

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

I kostholdet ditt bør du ha mye fiber, et næringsstoff, som er nøkkelen for hjertehelse. Lær mer om hvorfor bygg er sunt.

I kostholdet ditt bør du ha rikelige med fiber, et næringsstoff som er nøkkelen for hjertehelse, blodsukkerbalanse og riktig fordøyelse. De fleste nordmenn inntar bare halvparten av fiberen som er anbefalt, og vurdere dette: Våre forfedre av jeger-samleren spiste 10 ganger mer fiber enn den gjennomsnittlige nordmannen, hver dag. Det kan være en tøff målsetning, men her er en enkel og deilig måte å øke fiberinntaket ditt: tilsett bygg til måltidene dine.

Er byggryn sunt?

Bygg er kanskje ikke det mest brukte kornet, men dette gamle kornet fortjener en større plass kostholdet, både for sin seige, nøtteaktige smak og rikelig med helsemessige fordeler. Ikke bare fullkornsbygg (i motsetning til perlekorn av bygg) har det høyeste fiberinnholdet blant alle fullkorn, men det inneholder også spesielt høye nivåer av en spesiell type fiber kalt beta-glucan. Forskning viser at betaglukan kan bidra til å senke kolesterolet, øke immunforsvarets funksjon og redusere blodsukkeret. Fiberen hjelper deg også med å føle deg mett lenger, noe som kan forebygge småspising av mer usunne matvarer mellom måltidene.

For å inkorporere mer bygg i måltidene dine, kan du prøve å lage en gryte av det og tilsette kornet i rettene du ønsker gjennom hele uken. Bruk den som base bakevarer, eller tilsett den i supper og salater. Eller bytt ut havregryn med bygg i frokostretter. Det er også en enkel bytte for ris risotto-oppskrifter. Når du kjøper bygg, velger du hel bygg – med fiberrik kli intakt – i stedet for perlesorten av bygg.

Relaterte artikler:

Byggryn næringsinnhold

Byggryn vs havregryn

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar