Er avokado en frukt

Avokado er veldig populær på grunn av sin fantastiske næringsprofil og anvendelighet i kostholdet. Men er avokado en frukt eller grønnsak?

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Avokado er rik på fiber, kalium, hjertesunt fett og kraftige antioksidanter. Det kan også gi ulike helsemessige fordeler.

Avokado – frukt eller grønnsak?

Avokado er en frukt. Mer spesifikt definerer botanikere det som et stort bær med et enkelt frø. Selv om avokaod ikke er så søtt som mange andre frukter, faller det under definisjonen av frukt, som er definert som «det søte og kjøttfulle produktet av et tre eller en annen plante som inneholder frø og kan spises som mat». Avokado vokser på trær i varmere klima og er hjemmehørende i Mexico. De har en kremet, glatt tekstur og er dekket av en tykk, mørkegrønn, læraktig skinn.

Halvparten av en liten eller en tredjedel av en medium avokado (50 gram) regnes som en porsjon. Den inneholder 84 kalorier, er fullpakket med sunt fett og næringsstoffer, og kan gi ulike helsemessige fordeler.

Hvordan skille mellom frukt og grønnsaker?

Både frukt og grønnsaker kommer fra planter, og det kan være vanskelig å skille mellom dem. Det er faktisk ingen formell måte å gjøre det på. Den viktigste botaniske forskjellen ligger imidlertid i hvilken del av planten de stammer fra. Mens frukt utvikler seg fra en plantes blomst og ofte inneholder frø, består grønnsaker vanligvis av stilker, blomsterknopper, røtter eller blader. Selv om disse retningslinjene ikke er meislet i stein, bør de være tilstrekkelige for å skille mellom frukt og grønnsaker. Fra et kulinarisk perspektiv blir visse frukter ofte kategorisert som grønnsaker. Disse inkluderer agurker, courgette, aubergine, tomater og paprika.

Andre frukter som ofte regnes som grønnsaker

Avokado er ikke den eneste frukten du kanskje tenker på som en grønnsak. Noen frukter kan betraktes som begge deler. De er frukt i et botanisk perspektiv, men kategoriseres vanligvis som grønnsaker i matlaging.

Disse inkluderer:

  • tomater
  • agurker
  • gresskar
  • paprika
  • squash
  • oliven
  • aubergine

Relaterte artikler:

Hvor mye frukt om dagen

Viktige næringsstoffer i grønnsaker

Om forfatteren

Legg inn kommentar