20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Eplecidereddik slanking

Eplecidereddik kommer fra epler som er blitt knust, destillert og deretter gjæret. Lær mer om eplecidereddik brukt som slankemiddel.

Eplecidereddik og slanking

Eplecider eddikkommer fra epler som er blitt knust, destillert og deretter gjæret. Det kan konsumeres i små mengder eller tas som et supplement. Dens høye nivåer av eddiksyre, eller kanskje andre forbindelser, kan være ansvarlig for dens antatte helsemessige fordeler. Selv om anbefalingene for “dosering” varierer, er de fleste i størrelsesorden 1 til 2 ts før eller med måltider.

Kan eplecidereddik gjøre deg slankere?

I tusenvis av år har forbindelser som inneholder eddik blitt brukt for sine antatte helingsegenskaper. Det ble brukt til å forbedre styrken, for “avgiftning”, som et antibiotikum, og til og med som behandling av skjørbuk. Mens ingen bruker eplecidereddik som et antibiotikum lenger (i det minste, ingen burde gjøre det), har den blitt nylig undersøkt i forbindellse med vekttap.

Den mest siterte studien av mennesker er en studie fra 2009 med 175 mennesker som konsumerte en drink som inneholder 0, 1 eller 2 ss eddik hver dag. Etter tre måneder hadde de som spiste eddik beskjedent vekttap (1-3 kg) og lavere triglyseridnivåer enn de som ikke drakk eddik. En annen liten studie fant at konsum av eddik fremmet følelsen metthet etter å ha spist, men at det gjorde det ved å forårsake kvalme. Ingen av disse studiene studerte spesifikt eplecidereddik. En nyere studie tildelte 39 forsøkspersoner tilfeldig å følge et begrenset kalori-kosthold med eplecidereddik eller en begrenset kalori-diett uten eplecidereddik i 12 uker. Mens begge gruppene gikk ned i vekt, gikk gruppen på eplecidereddikgruppen ned mer.

I det hele tatt er det ikke pålitelige vitenskapelige bevis på at eddikforbruk er et pålitelig, langsiktig middel for å gå ned i vekt. På den annen side antyder en rekke studier at eddik kan forhindre topper i blodsukkeret hos personer med prediabetes og type 2-diabetes ved å blokkere stivelsesabsorpsjon.

Er det en ulempe med å bruke eplecidereddik når du slanker deg?

For mange naturmidler synes det å være liten risiko, så en vanlig tilnærming er “hvorfor ikke prøve det?” For dietter med høyt eddikinnhold er noen advarsler imidlertid i orden:

  • Eddik skal fortynnes. Den høye surheten kan skade tannemaljen.
  • Det er rapportert å forårsake eller forverre lave kaliumnivåer. Det er spesielt viktig for personer som tar medisiner som kan senke kalium (for eksempel vanlige vanndrivende midler som brukes for å behandle høyt blodtrykk).
  • Eddik kan endre insulinnivået. Personer med diabetes bør være spesielt forsiktige med eplecidereddik i forbindelse med slanking.

Hvis du prøver å gå ned i vekt, vil sannsynligvis det å legge eplecidereddik til kostholdet ditt ikkegjøre det. Hvis du leser om et nytt kosthold (eller middel) som høres for godt ut til å være sant, er det vanligvis det.

Relaterte artikler:

Noen som har gått ned i vekt med eplecidereddik

Hvordan få mindre mage

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!