20-50% RABATT!


HELGE

KUPP!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Enkel lavkarbo snacks

Mange velge et lavkarbokosthold på grunn av de helsemessige fordelene med lavkarbo. Lær mer om hvordan du kan lage enkel lavkarbo snacks!

For eksempel kan lavkarbodietter fremme vekttap, samt forbedre blodsukkerkontrolen og godt kolesterol. Imidlertid kan det være vanskelig å finne snacks med lite karbohydrater, siden mange vanlige snacks har høyt innhold av karbohydrater. Likevel kan du enkelt tilberede velsmakende og kreative snacks som passer til din lavkarbo livsstil.

Her er noen enkle lavkarbo snacks som er både gode og næringsrike.

Oliven med lavkarbo kjeks

Denne snacksen består av hakkede oliven, kapers og olivenolje. Oliven er en utmerket lavkarbokilde til vitamin E, som fungerer som en kraftig antioksidant i kroppen din, og beskytter celler mot skader forårsaket av reaktive molekyler kalt frie radikaler.

Hjemmelaget turmiks

Turmiks inneholder ofte karbohydrater som rosiner, sjokolade, sukkertøy og frukt. Du kan lage en lavkarbomiks ved å blande en rekke nøtter og frø, sammen med annen lavkarbo mat som usøtet kokosnøtt. For en enkel turmiksoppskrift, kan du brukt:

  • 1 kopp (112 gram) pekannehalvdel
  • 1 kopp (112 gram) hakkede valnøtter
  • 1/2 kopp (30 gram) stekte gresskarfrø
  • 1/2 kopp (43 gram) usøtede kokosnøttflak

Cheddar chips

Cheddar ost er en allsidig lavkarbo snack som inneholder mindre enn 1 gram karbohydrater per 28 gram servering. For et deilig sprøtt alternativ, kan du prøve hjemmelaget cheddarost chips. Skjær cheddarost i tynne, små firkanter. Legg rutene på en stekeplate og stek ved 150 ° C i omtrent 30 minutter, eller til de er sprø.

Egg med majones, sennep og krydder

Ett stort egg har mindre enn ett gram karbohydrater. Egg er også rike på vitamin B12 og kolin, som er essensielle næringsstoffer for hjernehelsen. Skjær hardkokte egg i to på langs. Ta ut eggeplommene og blande med majones, dijonsennep, salt og pepper. Deretter legger du en skje full av eggeplomme-blandingen tilbake i eggehviten og topper med en dash paprika.

Tunfisksalat

Tre gram (85 gram) hermetisk tunfisk inneholder ingen karbohydrater og nesten 20 gram protein. For å lage tunfisksalat, kan du blande (85 gram) tunfisk med 1/4 kopp (55 gram) majones og 1/4 kopp (25 gram) selleri i terninger. Krydre blandingen med salt og pepper etter smak.

Bestill komplette måltider fra Din helsemat – laget av norske råvarer – ferdig levert på døren

Bær og kremfløte

Bær er ikke bare svært næringsrike, men også frukt med lite karbohydrater. Blåbær gir for eksempel bare 11 gram karbohydrater i en 1/2 kopp (74 gram). For en deilig, lavkarbosnack, kan du blande en 1/2 kopp (74 gram) blåbær med 2 ss pisket krem.

Fylt avokado

En middels avokado har 12 gram karbohydrater. Imidlertid er 9 gram av disse karbohydrater fra fiber, et fordøyelig næringsstoff som kroppen din ikke tar opp, noe som gjør avokado til et utmerket alternativ for lavkarbodietter. For å lage en fylt avokado, skjærer du den i to og fjerner kjernen. Prøv å fylle avokadoen med tunfisksalat, hakkede reker eller eggerøre og ost.

Mørk sjokolade med cashewsmør

Mørk sjokolade er en perfekt lavkarbo snacks når du ønsker noe søtt. 28 gram med minst 70% mørk sjokolade, gir 12 gram karbohydrater og 9 gram fiber. Prøv å bladne 28 gram mørk sjokolade med en spiseskje (15 gram) cashewesmør for en ekstra kilde til protein og fett.

Babygulrøtter med aioli

Gulrøtter inneholder færre karbohydrater enn du kanskje tror, ​og 10 babygulrøtter gir bare 8 gram. For en velsmakende matbit, spis babygulrøtter med lavkarbo aioli. For å lage aioli, bland 1/4 kopp (55 gram) majones, 1 ss (15 ml) sitronsaft og en hakket fedd hvitløk. Smak til med salt og pepper etter smak.

Lavkarbo jordbærsmoothie

Du kan enkelt lage en lavkarbosmoothie med riktige ingredienser. Jordbær er for eksempel en deilig lavkarbofrukt. En halv kopp (83 gram) jordbær gir bare 6 gram karbohydrater. For å lage en lavkarbo jordbærsmoothie, bland følgende:

  • 1 kopp (240 ml) usøtet mandelmelk
  • 1/2 kopp (83 gram) friske jordbær
  • 1/4 kopp (24 gram) av et lavkarbo proteinpulver
  • 1 ss (15 gram) chiafrø
  • 1/4 ts vaniljeekstrakt
  • Noen få isbiter

Søt paprika og guacamole

Selv om navnet kan tilsi høyt sukkerinnhold, og dermed mye karbohydrater, er søt paprika en lavkarbogrønnsak som bare gir 3 gram av dette næringsstoffet i 1/2 kopp (46 gram). Søt paprika er også rik på vitamin C, som er et essensielt næringsstoff for hjertet, immunforsvaret og huden din. En grønn paprika gir faktisk mer vitamin C enn en appelsin. Lag en rask lavkarbo guacamole til paprika-skivene dine ved å mose avokado, løk, hvitløk, limesaft og salt sammen i en bolle.

Chips av grønnkål

Grønnkål er en populær lavkarbogrønnsak som er fullpakket med næringsstoffer som vitamin A, vitamin K og folat. En kopp (21 gram) grønnkål inneholder mindre enn 1 gram karbohydrater. Hvis du ikke er glad i rå eller sautert grønnkål, kan du prøve chips av grønnkål. For å lage disse, riv grønnkålblader i små biter og legg dem på en bakeplate med bakepapir. Drypp grønnkålen med olivenolje, hvitløkspulver og salt. Stekes ved 180° i cirka 10 minutter, eller til kantene på grønnkålen er brune og sprø.

Relaterte artikler:

Lavkarbo kake med ostekrem

Lavkarbo vafler med fløte

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

Av Spurt

HELGE

KUPP!

20-50% RABATT!

HELGE

KUPP!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE