Enkel granolabar med havre valnøtter rosiner og aprikos

0
37
Enkel granolabar med havre valnøtter rosiner og aprikos

Disse energibarene er fulle med havre, valnøtter, rosiner og aprikoser! Drivstoff for løpere som virkelig smaker godt!

Tidsbruk: 40 minutter
Gir 12 porsjoner Ingredienser

1 kopp (100 g) gammeldags havre
1 kopp valnøtter
1/2 kopp (60 g) tørkede rosiner
1/2 kopp (60 g) tørkede aprikoser
1/2 kopp (160 ml) agave nektar
2 ss (30 g) eplesaus, usøtet (eller tilsett mer om nødvendig)
1/2 ts (2,5 g) salt
1 ts (5 ml) ren vaniljeekstrakt
Matoljespray

Slik gjør du

Dekk til en firkantet bakepanne med aluminiumsfolie eller bakepapir. Smør folien lett med kokespray. Forvarm ovnen til 160 grader. Mal opp valnøtter og tørket frukt i en foodprosessor, til de er grovhakket. Bland sammen havre, valnøtter, hakkede frukter i en stor bolle.

Rør inn agave nektar, eplemos, salt og vanilje til de er godt blandet. Med et stykke vokspapir, trykk blandingen godt ned i pannen. Stek blandingen i ovnen i omtrent 20-25 minutter, eller til den begynner å bli gyllenbrun. Ta den ut av ovnen og la den avkjøles i pannen. Fjern den fra pannen ved å løfte folien eller bakepapiret opp. Forsikre deg om at blandingen er helt avkjølt før du skjærer den i energibarer, for å forhindre smuldring. Bruk en veldig skarp kniv for å skjære barene i ønskede størrelser. Oppbevar dem i en lufttett beholder, mellom lag av bakepapir, opp til en uke i kjøleskapet.

Næringsinnhold

140 kalorier – Fett – 6,5 g Karbohydrater – 19,8 g Protein – 3,2 g – Sodium – 98 mg.