Energirike og saftige granolabarer

0
30
Energirike og saftige granolabarer

Disse seige og smakfulle granolabarene gir deg en sunn og velsmakende snacks etter en hard treningstur!

Tidsbruk: 20 minutter
Gir 12 porsjoner

Ingredienser

Hjemmelaget dadelpasta

2 kopper (360 g) dadler, kuttet
1/2 kopp (125 ml) vann

Granolabarer

1/2 kopp (125 g) peanøttsmør, usaltet
1/4 kopp (60 ml) kokosnøttolje
1 ts (5 ml) ren vaniljeekstrakt
1/2 kopp (100 g) mandelmel
1/2 kopp (100 g) strimlet kokosnøtt, usøtet
1 teskje (3,5 g) malt linfrø
1/2 ts (1 g) malt kanel
1/4 ts (0,5 g) muskatnøtt
1/4 ts (1,5 g) salt
1-3 / 4 kopper (175 g) havre
1/4 kopp (30 g) rå mandler, delt
1/4 kopp (30 g) tørkede tyttebær
2 ss (20 g) solsikkefrø
2 ss (20 g) gresskarfrø
Matoljespray

Slik gjør du

Dekke bakepanne med bakepapir eller folie som er sprayet lett med oljespray. Bland dadler og vann til en middels kjele og stek på middels lav varme. Rør og mos dadlene med en gaffel når blandingen varmes opp. Dadlene blir myke etter omtrent 5 minutter. Fortsett å røre og mose til det danner en tykk pasta. Tilsett peanøttsmør og kokosnøttolje i kasserollen. Rør godt for å blande. Skru av varmen. Rør inn vaniljeekstrakt. Tilsett gradvis mandelmel, strimlet kokosnøtt, malt kanel, muskat og salt. Tilsett havre, mandler, tyttebær, solsikkefrø og gresskarfrø. Rør til de er godt blandet. Ha i den bakepapirbelagte pannen. Trykk på med et ark av bakepapir for å lage et fast og jevnt lag. Legges i kjøleskap eller fryser for å herde før du skjærer i passende barer. Servere eller oppbevar i lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.

Næringsinnhold

189 kalorier – Fett – 13,2 g karbohydrater – 16,7 g protein – 3,5 g natrium – 63 mg.