ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
Prøv disse smakfulle energibarene med nøtter og solsikkefrø. Perfekt til frokost etter løpeturen eller som et raskt mellommåltid.
Tidsbruk: 40 minutter
Gir 16 porsjoner
Ingredienser
1 kopp (100 g) havre
1 kopp (100 g) usøtede kokosnøttflak
1/2 kopp (50 g) hvetekim
1/2 kopp (80 g) sesamfrø
1/2 kopp (80 g) solsikkekjerner
1/2 kopp (80 g) gresskarfrø
1 kopp (125 g) rosiner
1/2 kopp (125 g) eplemos
1/2 kopp (160 ml) lønnesirup
1/3 kopp (75 g) brunt sukker
Slik gjør du
Smør eller dekk en bakepanne bakepapir. Kok havre, kokosflak, hvetekim, sesamfrø, solsikkekjerner og gresskarfrø på middels varme under omrøring ofte i omtrent 8 til 10 minutter i en stor kjele. Ha over i en stor bolle. Sett til side for avkjøling. Tilsett rosiner. Varm eplesaus, lønnesirup og brunt sukker i en liten kasserolle på middels varme under omrøring, i 3 til 5 minutter eller til sukkeret er oppløst. Hell denne blandingen i de tørre ingrediensene. Rør til alt er godt blandet. Overfør blandingen i pannen. Bruk en stor metallskje eller slikkepott for å trykke godt blandingen godt ned i bakepannen. La det avkjøle før du skjærer i firkanter. Serveres eller oppbevares i en lufttett beholder i opptil 7 dager i kjøleskapet.
Næringsinnhold
179 kalorier – Fett – 9,3 g karbohydrater – 21,7 g protein – 4,4 g natrium – 6 mg.
Relaterte artikler:
Granolabarer med dadler og mandler
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |