Energibar med sjokoladetrekk

Er du glad i sjokolade? Lær hvordan du kan lage energibarer med sjokoladetrekke av mørk sjokolade.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Tidsbruk: 45 minutter
Gir 12 porsjoner

2 kopper (200 g) gammeldags havre
1-1 / 2 kopp (150 g) brun ris
1/4 kopp (25 g) strimlet kokosnøtt, usøtet
1/4 kopp (25 g) stekte pekannøtter, grovhakket
1-1 / 2 ss (15 g) linfrø
1/4 ts (1,5 g) kosher salt
1/2 kopp (125 g) mandelsmør
1/2 kopp (160 ml) agave nektar
1/2 teskje (5 ml) ren vaniljeekstrakt

Sjokoladetrekk

2 ss (30 ml) kokosnøttolje
120 gram mørk sjokolade, hakket
2 ss (40 ml) agave nektar
1/2 ts vaniljeekstrakt
1 klype salt

Slik gjør du

Dekk en bakepanne med bakepapir. I en stor bolle har du i havre, brun ris, strimlet kokosnøtt, pekannøtter, linfrø og salt. Mal opp og bland sammen. Bland sammen mandelsmør og agavenektar i en liten bolle. Varmes i mikroovn til den er oppvarmet. Tilsett vaniljen og rør om for å blande. Hell mandelsmørblandingen i havreblandingen og vend til alt er godt blandet. Med et stykke vokspapir, trykk blandingen godt i pannen (slik at den ikke fester seg på fingrene og for å lage et jevnt lag i bunnen av pannen). Dekk til og sett i fryseren i 1 time. Skjær i 10-12 barer og sett den tilbake i fryseren.

Slik lager du sjokoladetrekket: Varm olje i en liten kjele over middels lav varme. Tilsett sjokolade, agavenektar, vaniljeekstrakt og salt. Bland godt til det danner en tykk, men hellbar glasur.

Dekk en stekeplate med bakepapir. Lag en energibar om gangen. Dypp forsiktig bunnen av energibaren i sjokoladeglasuren og la overflødig sjokolade dryppe av. Plasser på den forberedte bakeplaten, der de sidene med sjokoladetrekk vender opp. Gjenta prosedyren med de resterende barene. Sett energibarene til side, til de er tørre å ta på. Ha gjenværende sjokoladeglasur i en plastbeholder med lokk, klar til bruk senere. Når energibarene er helt tørre, snur du på stengene slik siden med sjokolade nå vender nedover. Hell glasuren som er igjen over energibarene.

Næringsinnhold

159 kalorier – Fett – 10,4 g Karbohydrater – 18,0 g Protein – 2,2 g natrium – 52 mg.

Relaterte artikler:

Enkel granolabar med havre valnøtter rosiner og aprikos

Energibar med frukt og nøtter

Om forfatteren

Legg inn kommentar