Energibar med Chiafrø og dadler

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Lær hvordan du skal lage smakfulle energibarer med chiafrø og dadler. Energibarer som passer før og etter treningsøkta!

Tidsbruk: 40 minutter
Gir 12 porsjoner

Ingredienser

1 kopp (100 g) rullet havre
1/2 kopp (60 g) rå mandler
3/4 kopper (135 g) dadler
1/4 kopp (40 g) chiafrø
1/4 kopp (40 g) sesamfrø
2 ss (20 g) linfrø
2 ss (20 g) hampfrø
1/4 kopp (60 g) mandelsmør
1/4 kopp (80 ml) agave nektar

Slik gjør du

Rist havre og mandler i stekeovnen på 190 grader i 12-15 minutter, eller til de er gyllenbrune. La avkjøle seg. Male havre- og mandelblandingen i en foodprosessor til den er finmalt. Ha over i en middels stor bolle. Kjør samme dadlene i foodprosessoren i omtrent et minutt. Dadlene skal bli til en klebrig ball. Legg dadlene og alle frøene i bollen med malt havre og mandler. Bland godt. Varm mandelsmøret og agave i en liten kjele over svak varme. Hell over havreblandingen og vend den til den er godt blandet. Bruk en skje eller hendene for å blande grundig.

Ha blandingen over i en bakepanne bakepapir, slik at energibarene enkelt kan tas ut nå de er ferdige. Bruk bakepapir eller plastfolie og trykk ned for å fordele blandingen og få den tettpakket for å forhindre smuldring av energibarene. Legg enerigbarene i fryseren i 15-20 minutter for å la de bli faste. Ta ut av bakepannen og skjær dem i passe store biter. Oppbevares i en lufttett beholder i opptil en uke i kjøleskapet, hvis du ikke spiser med en gang.

Næringsinnhold

157 kalorier – Fett – 7,0 g Karbohydrater – 21,1 g Protein – 4,4 g natrium – 2 mg.

Relaterte artikler:

Glutenfrie energibarer med gulrot og rosin

Blåbær energibarer med yoghurtglasur

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar