Eksentrisk trening for kne

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Eksentrisk trening for jumpers knee eller patellar senebetennelse, er viktig for å rehabilitere for denne type løpsrelaterte skader. Lær hvordan du kan trene eksentrisk for å bli kvitt hopperkne!

Eksentrisk trening for kne

Øvelser for å bli kvitt hopperkne bør omfatte både tøye- og styrkeøvelser, spesielt eksentriske styrkeøvelser, spesielt eksentrisk styrketrening.

Dette er sannsynligvis de viktigste øvelsene for behandling av kronisk patellar tendinopati. Øvelsene kan utføres uten at du trenger å varme opp. Begynn med knebøy med dobbelt bein, og fortsett så snart som mulig med ettbens knebøy. Eksentrisk trening utføres ved å sette seg veldig sakte ned på huk, og bevege seg raskere opp igjen. Du kan gjennomføre eksentrisk trening med både ett og to bein. Forsøk å bruke det gode benet for å hjelpe deg opp igjen når du gjennomfører ettbeins knebøy, for å avlaste det skadde kneet. Målet er å belaste senen og muskelen eksentrisk, noe du gjør på den nedadgående fasen av knebøyen. Når du utfører eksentriske knebøy med ett ben, kan begge ben brukes i den oppadgående fasen, slik at belastningen er konsentrert på den eksentriske eller nedadgående fasen. Eksentriske trening kan utføres på et skråbrett eller med en halv skumrulle for å heve hælene. Dette for å redusere effekten leggmusklene har på øvelsen, og øke belastningen på quadriceps muskler.

Begynn med 3 x 10 repetisjoner hver dag, og øk gradvis til 3 x 15 repetisjoner før du øker belastningen eller vekten. Hold deg til et bestemt belastning inntil øvelsene kan gjøres veldig komfortabelt. Hvis du kjenner smerter når du gjennomfører den eksentriske treningen eller dagen etter, ta noen færre repetisjoner. Å påføre is etter den eksentriske treningen kan hjelpe på smerter og betennelser.

Relaterte artikler:

Eksentrisk trening for albue

Hvorfor gjennomføre eksentrisk trening

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar