HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Egg faste

De siste årene har faste blitt en populær måte å gå ned i vekt på. Å faste med egg er en kortsiktig diett med hovedsakelig egg som mat.

Egg faste

Faste er en vanlig tradisjon som innebærer å avstå fra eller begrense matforbruket. Det har blitt praktisert i tusenvis av år av både religiøse og helsemessige årsaker. De siste årene har faste blitt en populær måte å gå ned i vekt på. Fast med egg er en kortsiktig diettplan som innebærer å spise hovedsakelig egg, ost og smør. Det er populært blant mennesker som søker å slå gjennom vekttapplatåer, spesielt de som har ketogene dietter.

Denne artikkelen forklarer hva et eggfast er, inkludert regler, fordeler og risikoer.

Rapid Burn er en av markedets mest solgte kosttilskudd for fettreduksjon

Hva er faste med egg?

Eggfaste er en kortsiktig diettplan. Det er et begrenset ketogent kosthold – en måte å spise mat som inneholder mye fett, moderat med proteiner og lite karbohydrater. Ketogene dietter hjelper kroppen din å gå inn i den metabolske tilstanden ketose, der den begynner å bruke ketoner som en energikilde i stedet for glukose. Hensikten med et eggfaste er å hjelpe deg å buste gjennom vekttapplatåer. Noen mennesker bruker faste med egg for å hjelpe kroppen med å gå inn i ketose – før de begynner på et ketogent kosthold.

Planen har mange regler, inkludert:

  • Hele egg – eggeplommer og hvite – er den viktigste kilden til fett og protein.
  • Du må konsumere 1 ss (15 gram) smør eller sunt fett per konsumert egg.
  • Du må spise et helt egg innen 30 minutter etter at du har våknet.
  • Du må spise et eggbasert måltid hver tredje til femte time.
  • Du må spise et måltid selv om du ikke er sulten.
  • Du kan spise opptil 1 gram (fett ost med fett fett per konsumert egg).
  • Du må spise minst seks hele egg per dag.
  • Egg skal være lokale, økologiske der det er mulig.
  • Du bør slutte å spise tre timer før leggetid.
  • Du kan drikke opptil tre bokser med brus per dag, men ha som mål én eller færre.

Dette er de vanligste reglene, men folk har en tendens til å gjøre sine egne tilpasninger. En typisk eggfaste varer mellom tre til fem dager, da dette skal være nok til å overvinne et vekttapplatå. Å følge det lenger enn dette anbefales ikke, da det kan føre til helserisiko, som ernæringsmangel og forstoppelse. Faste med egg er uegnet for personer med medisinske tilstander som diabetes, spiseforstyrrelser, kolesterolhypersvar og personer uten galleblære. Det er også upassende for folk som ikke kan spise egg, for eksempel veganere, de med eggallergi eller de som unngår egg av religiøse grunner.

Hvordan virker faste med egg?

Faste med egg fungerer ved å indusere den metabolske tilstanden til ketose. Ketose oppstår når kroppen din har liten tilgang til glukose, den foretrukne drivstoffkilden. For å kompensere lager kroppen din ketonlegemer av fett og bruker dem som drivstoff. For å oppnå ketose, trenger folk vanligvis å spise 50 gram karbohydrater eller mindre per dag. De får resten av kaloriene fra et fettfattig kosthold, moderat på proteiner. Et ketogent kosthold kan hjelpe vekttap ved å fremme følelser av metthet, begrense matalternativer, øke proteininntaket og potensielt redusere fettlagring. Dessuten finner noen studier at ketogene dietter kan fremme mer vekttap enn konvensjonelle dietter med lite fett.

Kostholdsplanen er mer restriktiv enn konvensjonelle ketogene dietter, da den reduserer antall matvarer du kan spise. Denne begrensningen kan redusere kaloriinntaket ditt og fremme vekttap ytterligere.Selv om et eggfaste hjelper deg å gå ned i vekt, avhenger de samlede resultatene av flere faktorer, som startvekten, høyden, alder, kjønn og totalt matinntak. For eksempel bør noen med høyere startvekt forvente å miste mer fett enn de med lavere startvekt. Når det er sagt, hevder de fleste at de mister 1,4–2,7 kg på 3-5 dager.

Relaterte artikler:

Hva inneholder egg

Protein i eggehvite

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet