Egg etter trening

Egg etter trening

Egg etter trening. Lær mer om hvorfor du bør spise egg etter trening for at muskulaturen mer effektivt kan bygge seg opp igjen.

Spise egg etter trening

Egg er en allsidig matvare som du nær sagt kan bruke til alt. For løpere kan egg være smart å spise etter trening, for å bygge opp igjen muskelmassen, i tillegg til at kroppen får tilført viktige mineraler og vitaminer.

Egg er rikt på proteiner

Når du trener løping vil det føre til en nedbryting av muskelceller i kroppen din. For å bygge opp igjen disse cellene, slik at muskelcellene blir enda sterkere, trenger kroppen protein. Egg er et perfekt næringsmiddel som er proteinrikt, som kan bidra til å bygge opp igjen muskelmassen.

Protein er bygd opp av 20 aminosyrer, der 8 av disse er livsviktige. Egg har en høy andel av disse viktige aminosyrene som kroppen ikke klarer å produsere selv. For at du skal vedlikeholde og bygge ny muskelmasse, trenger du proteiner, og det får du i rikt monn fra egg.

Næringsstoffet protein er bygget opp av 20 aminosyrer, hvorav åtte er essensielle, altså livsnødvendige. Proteinet i egg inneholder en høy andel av de ulike essensielle aminosyrene som kroppen vår ikke klarer å produsere selv, og kalles derfor protein av høy kvalitet. Proteiner er blant annet næring for musklene våre, og egg er proteinrikt. For å vedlikeholde og bygge ny muskelmasse trenger kroppen påfyll av proteiner fra mat. 

Det er like mye protein i egget uansett tilberedning, du trenger altså ikke drikke rå egg etter trening. Kos deg heller med en god omelett eller eggesalat.

Egg inneholder jod og viktige mineraler og vitaminer

Jod er viktig for vår kognitive funksjon, det vil si måten hjernen bearbeider informasjon, slik at vi husker og lærer bedre. Egg inneholder også viktige vitaminer og mineraler som selen og vitaminer som A, B, D og K.

Egg etter trening

Lag deg en omelett, kok eller stek deg et egg. Du kan også lage deg en eggsalat eller bruke egg i stekte grønnsaker. Eller ha egg på brødskiva. Mulighetene er mange!

Relaterte artikler:

Banan etter trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar