35%

RABATT

PÅ ET STORT

UTVALG AV  SKO!-63%

-64%

-53%

-55%

1 990,-

5 990,-

5 490,-

2 790,-

3 999,-

1 490,-

5 490,-

2 490,-

Egentrening utholdenhet

Hvis du måtte velge én ting for å forbedre formen, hva ville du valgt? Viktige mål kan være å forbedre din styrke, utholdenhet eller hastighet. Lær om hvordan du kan forbedre utholdenhet gjennom egentrening.

Imidlertid er det en mindre verdsatt kondisjonsfaktor som faktisk kombinerer flere komponenter av kondisjon til én: utholdenhet. Hvis du vil ha mest mulig ut av treningen din, bør du vurdere å jobbe for å forbedre utholdenheten.

1 490,-

3 999,-

-63%

SurPlus Basic SUP – NY

2022 pakke, 9,4″

-20%

-20%

-21%

-20%

2 512,-

3 140,-

3 188,-

3 985,-

4 099,-

5 199,-

3 785,-

3 028,-

Hvordan forbedre utholdenhet gjennom egentrening

Nøkkelkonseptet her er å utfordre deg selv. Hvis du prøver å forbedre utholdenheten din (eller et hvilket som helst aspekt av kondisjonen din), må du følge «prinsippet om progressiv overbelastning», en fysiologisk regel som forklarer hvordan kroppen blir sterkere, raskere og sprekere gjennom gradvis økt belastning.

Prinsippet om progressiv overbelastning sier at du ikke vil forbedre deg på noen måte hvis du fortsetter å gjøre de samme treningsøktene med samme intensitet om og om igjen. Du må endre noe, det være seg frekvens, intensitet, volum, vekt, distanse, hastighet eller hvileintervaller.

GARMIN fenix 7X Sapphire Solar

SVART

GARMIN fenix 7X Sapphire Solar GRÅ

11 490,-

9 409,-

Her er måter å endre treningsrutinen på og indusere forbedringer i utholdenheten din gjennom egentrening.

SALG PÅ BRILLER!

OPPTIL

-50%

Gå lange turer

Her er en enkel måte å forbedre utholdenheten din på: Bevege kroppen over lengre perioder. Å gå lange turer på 30 til 60 minutter er en utmerket måte å bygge utholdenhet på, spesielt for nybegynnere. Selv aktive mosjonister kan glede seg over de utholdenhetsforsterkende effektene av det å gå langt, hvis de øker hastigheten og intensiteten gradvis.

Trene intervaller

GARMIN fenix 6 Sapphire Titanium

GARMIN epix

Gen 2 – Slate

7 955,-

6 799,-

Hvis du ikke føler at det å gå for å forbedre utholdenheten din, prøv å legge inn noen løpeintervaller gjennom hele turen. Intervalltrening har vist seg å være en av de beste metodene for å forbedre den generelle utholdenheten, i det minste på en tidseffektiv måte. Neste gang du skal ut på tur, legg til en 30-sekunders sprint hvert tredje eller fjerde minutt.

Øke distansen og tiden du trener

Siden utholdenhet er en kombinasjon av utholdenhet, hurtighet og styrke, utfordre deg selv til å opprettholde ditt vanlige løpstempo i ett minutt lenger. Når du kan gjøre det, legg til et minutt til. Utholdenheten din bør fortsette å forbedre seg på denne måten en stund, selv om alle har grenser for hvor langt og fort de kan løpe.

Løp i motbakker og trapper

Hvis det ikke høres gøy ut å øke løpedistansen eller tiden du trener, variere hvordan du trener løping i stedet. Hvis du bor i nærheten av bakker eller turstier, kan det å legge til motbakkeløp til rutinen din gjøre en stor forskjell på utholdenheten din. Alternativt fungerer trapper og tribuner også. Å løpe i oppoverbakke utfordrer både lungene og beina.

Prøv vektløfting med høyt volum

Studier viser at volum er nummer én variabel i styrketrening som forbedrer kondisjon. Volum refererer til den totale belastningen du løfter i en gitt økt, per dag eller uke. Det beregnes ved å multiplisere vekt med repetisjoner.

Redusere hvileintervaller når du trener

En sikker måte å forbedre utholdenheten på er å gi deg selv mindre hviletid (med mindre du løfter veldig tunge vekter, i så fall bør du hvile tre til fem minutter mellom settene for optimal styrkeøkning).

2 490,-

5 490,-

-54%

SurPlus Neptune SUP – NY 2022 pakke, 10’8»

Studier viser at reduserte hvileintervaller mens du utfører moderat til høyintensiv trening øker fysisk ytelse og kroppssammensetning. Å korte ned på hvileintervallet tvinger deg til å utføre mer arbeid på kortere tid, noe som i teorien bør støtte forbedringer i utholdenhet.

Prøv å sykle

Momas Jason 2022
250w Bewo – GRATIS FRAKT!
250w Bewo – GRATIS FRAKT!

19 990,- 

15 990,-

-20%

Å sykle på alle måter – terrengsykling, landeveissykling eller innendørssykling – kan forbedre utholdenheten din hvis du øker tempoet (og terrenget hvis du er ute). Spesielt innendørs sykling har vist seg å øke aerob kapasitet, en stor bidragsyter til utholdenhet, så vel som andre helsemarkører. Terrengsykling kan være mer effektiv for å øke muskelutholdenhet og kraft på grunn av økt og variabel motstand.

Ikke glem å hvile og restituere

Til slutt, sørg for at du har planlagt restitusjonsdager i treningsrutinen din. I motsetning til hva mange tror, er ikke selve treningen det som forbedrer kondisjonen din – det er reparasjons- og gjenoppbyggingsfasen som gjør det. Hvis du utfører en intens treningsøkt hver eneste dag, får kroppen din aldri sjansen til å restituere seg, og dermed har den aldri mulighet til å reparere musklene dine. Hviledager er avgjørende for å forbedre utholdenheten din over tid.

Relaterte artikler:

Trene opp utholdenheten når du løper rolige langturer

Momas Randolph 2022
250w Bewo – GRATIS FRAKT!
250w Bewo – GRATIS FRAKT!

18 990,- 

14 990,-

-21%

Faktorer som har betydning for utholdenhet

Referanser

Om forfatteren