HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


OPPTIL 40% PÅ KONDISJONS

APPARATER!

DU SPARER

KR 6000,-

Effektiv trening som forbrenner fett

Effektiv trening som forbrenner fett. Lær hvordan du kan kombinere løping med variert intensitet og styrketrening for høy fettforbrenning.

Trening for å forbrenne fett

De fleste løpere er kjent med at løping med lav intensitet er effektiv trening som forbrenner fett, men er kanskje mindre klar over at løpetrening med hard intensitet og styrketrening også er trening som forbrenner mye fett og kalorier.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan kombinere løping med vekslende intensitet med styrketrening, for effektiv fettforbrenning.

Hvor langt du løper har betydning for fettforbrenningen

Distansen og tiden du bruker på å løpe vil ha betydning for den totale kaloriforbrenningen. For eksempel vil en sprinter som løper med maksimal hastighet forbrenne mer kalorier enn en som løper 1500 meter på 8 minutter, men 1500-meter løperen vil forbruke mer kalorier totalt, for han eller hun løper 8 minutter i stedet for 10 sekunder.

Å løpe fort vil forbrenne kalorier raskere, men å løpe lenger med lavere intensitet kan forbrenne mer kalorier totalt.

Fett og kalorier

Kalorier forbrent er ikke det samme som fett forbrent. Kroppens hovedkilde til energi er glykogen lagret i leveren, og som karbohydrater i muskulaturen. Når nivået av glykogen synker, vil kroppen bruke fett som drivstoff, så for å forbrenne fett må nivået av glykogen være redusert. Dette vil variere når du løper, med tanke på glykogen lagret og lengden på løpeturen. Å spise før du løper kan øke glykogennivået og senke fettforbrenningen.

Fettforbrenning når du trener løping

Hvor mye fett du forbrenner vil til syvende og sist bli bestemt av kalorier forbrent og kalorier du får i deg som næring. Trening med hard intensitet er bedre for fettforbrenningen, fordi du forbruker flere kalorier per minutt. Forbrenner du flere kalorier, vil du forbrenne mer fett enn hvis du forbrenner færre kalorier.

Løpetrening med lav intensitet er bedre for fettforbrenningen dersom du løper lenge nok, for å gjøre opp for lavere antall kalorier som er brukt per minutt. Et studie viste at deltagere forbrente mer kalorier totalt, mer kalorier fra fett, og mer kalorier fra karbohydrater. Løper du lenger turer, vil kroppen forbrenne mer fett og mindre glykogen.

Høyere forbrenning når du har mer muskler

Når du har mer muskler, vil det føre til høyere forbrenning ved hvile. Mer muskler øker altså den totale forbrenningen i løpet av en dag, selv når du ikke trener. Muskler krever mer energi enn fett. Derfor vil muskler som nevnt forbrenne flere kalorier enn fett.

Når du trener løping og styrke, vil det foregå en kontinuerlig nedbrytningsprosess der muskler blir brutt ned og bygd opp igjen, en prosess som krever energi. Jo mer muskler du har, jo mer energi kreves for å forsyne musklene med energi. Dette kan bidra til at du går raskere ned i vekt.

Ikke bli stresset om vekta ikke viser det resultatet du ønsker med gang. Se heller på hvordan klærne passer, fordi muskler er mer kompakt enn fett. Dersom du ikke går ned i vekt som forventet, kan det være fordi du bygger muskler samtidig som du får mindre fett på kroppen.

Kombinere styrketrening med løping

Å kombinere tilpasset styrketrening med løping vil være viktig for å nå dine mål med vektreduksjon. Selv om styrketrening ikke gir deg samme effekt som løping, med tanke på utholdenhet, vil en økning i slank muskelmasse øke forbrenningen, siden muskler forbrenner mer kalorier enn fett. Fettprosenten din vil også bli lavere etter hvert som muskelmassen øker.

Du trenger muskler for å bli mer utholdende og raskere. Som nevnt vil muskelmasse forbrenne mer enn fett. Forbrenningen din vil bli lavere jo mindre muskler du har, og du må spise mindre og mindre for å gå ned i vekt.

Effektiv trening som forbrenner fett

Effektiv trening som forbrenner mest fett i løpet av en treningsuke, vil være når du kombinerer løpetrening med lav og høy intensitet. Gjennomfør én ukentlig langtur for å øke fettforbrenningen. Du kan ha 1-2 treningsøkter i uka der du trener kortintervaller med høy intensitet. Veksle mellom å trene kortintervall i motbakke og på flate partier.

Relaterte artikler:

Trene løping med bakkeintervaller

Styrketrening for løpere

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!