HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


Effektiv trening på tredemølle

Enten det er ugunstig vær, travle tidsplaner eller andre omstendigheter som tvinger deg på tredemøllen det meste av tiden, kan du likevel trene effektivt.

Trening på tredemølle

Her er beskrivelser av forskjellig trening du kan gjennomføre på tredemølle:

  • Motbakketrening: Treningsøktene er enkle å planlegge på tredemøllen fordi du kan kontrollere nøyaktig hvor bratte og langt bakkene dine skal være. Selv om du skal konkurrere i flate løyper, vil du dra nytte av treningsøktene i motbakker, siden de hjelper med å bygge styrke, hastighet og ikke minst selvtillit.
  • Sprintintervaller: Start med en 5-minutters lett jogging. Øk tempoet til en hard intensitet (tung pust) i 30 sekunder. Restituere med 90 sekunder med lett jogging. Gjenta sprint / restitusjonsintervallene for ønsket antall repetisjoner. Avslutt med en 5-minutters nedkjøling i lett tempo – som lett jogging eller rask gange.
  • Pyramideintervaller: Etter en 15-minutters oppvarming, løp i 5 km løpstempo i 1 minutt, restitusjon i 1 minutt; løp hardt i 2 minutter, restitusjon i 2 minutter; løp hardt i 3 minutter, restitusjon i 3 minutter, til du når “toppen” av pyramiden. Deretter jobber du deg nedover “pyramiden” igjen, og løper hardt i 3 minutter, restituerer i 3 minutter osv. Avslutt treningen med en 5-minutters nedkjøling.
  • Langturer og løping med lav intensitet: Langturer og enkle tempoløp vil hjelpe deg med å utvikle din utholdenhet, noe som er viktig for alle distanser. Du bør gjøre dine lange løp og lette tempoløp i et behagelig snakketempo. Du bør være i stand til å puste lett og snakke i fulle setninger. Hvis du puster hardt, løper du for fort. Senk tempoet eller ta en pause.
  • Alternativ trening: Alternativ trening kan være hvilken som helst aktivitet (annet enn løping) du liker, for eksempel sykling, svømming, elliptisk trener, styrketrening, yoga med mer.
  • Styrketrening har mange fordeler for løpere, og er et utmerket alternativ når du trener løping. Målet er å gjennomføre minst en dag med styrketrening per uke; 2 dager per uke er enda bedre. Styrketreningen din trenger ikke å være for intens og kan gjøres uten vekter eller maskiner,
  • Hviledager: På hviledager kan du ta dagen fri eller gjennomføre lett restitusjonstrening.

Relaterte artikler:

Intervaller på tredemølle

Løpe halvmaraton på tredemølle

Om forfatteren

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!