Effektiv slankekur på 14 dager

Hvis du ønsker å gå ned i vekt, må du følge en effektiv plan. Her har du en effektiv slankekur som vil få deg ned i vekt på 14 dager.

Effektiv slankekur på 14 dager

Selv om denne slankekuren ikke er en langsiktig løsning, kan dette starte et vekttap og motivere deg for mer bærekraftige, langsiktige endringer. Denne planen anbefales ikke hvis du har hatt spiseforstyrrelser som anoreksi.

På grunn av kaloriunderskuddet som trengs for å forbrenne hvert kilo fett, er det rett og slett ikke mulig å forbrenne flere kilo rent kroppsfett på bare fjorten dager. Mens mye av vekttapet helt sikkert kommer fra kroppsfett, vil du også gå ned i vekt ved å miste overflødig vannvekt. Dette er delvis fordi denne planen senker insulinnivået og gjør at kroppen blir kvitt lagrede karbohydrater, som binder vann. Selv om kroppen din bare kan lagre rundt 300–500 gram karbohydrater i form av glykogen, holder lagret glykogen omtrent tre ganger vekten sin i vann. Nedsatte insulinnivåer vil også gjøre at nyrene dine kvitter seg med overflødig natrium, noe som fører til redusert vannretensjon. Sammen med redusert kroppsfett og vannvekt, kan du også miste litt vekt på grunn av mindre avfallsstoffer og ufordøyd mat og fiber i fordøyelsessystemet.

Redusere inntaket av karbohydrater

Å redusere karboinntaket kan føre til en betydelig mengde vekttap, både fra kroppsfett og overflødig vannvekt. Å spise mer protein hjelper også.

Spis ubearbeidet mat

For å hjelpe deg med å oppnå gå ned i vekt på 14 dager, bør du prøve å spise bare hele matvarer i løpet av disse ukene. Basere det meste av kostholdet ditt på magert protein og lavkarbo grønnsaker.

Redusere kaloriinntaket

Å redusere kaloriinntaket er en viktig faktor for vekttap. Du må kanskje gjøre dette aggressivt for å gå ned i vekt på bare 14 dager.

Her er noen enkle tips for å redusere kaloriinntaket:

  • Telle kalorier: Vei og loggfør maten du spiser. Bruk et kaloritelleverktøy for å holde rede på mengden kalorier og næringsstoffer du har i deg.
  • Spis bare til måltider: Reduser all snacks og ikke spis noe etter middagen.
  • Kutt ned på krydder: Fjern kaloritette krydder og sauser.
  • Fyll opp med grønnsaker: Fyll tallerkenen din med grønnsaker og begrense stivelsesholdige karbohydrater og tilsatt fett.
  • Velg magre proteiner: Velg proteiner med lavere fettinnhold, for eksempel kylling og fisk.
  • Ikke drikk kaloriene: Velg i stedet vann, drikk te eller kaffe (uten sukker). Proteinshakes er greit hvis du regner dem som et måltid.

Trene styrke og HIIT intervaller

Å løfte vekter og gjennomføre HIIT intervaller med høy intensitet er blant de beste måtene å gå ned i vekt og tømme glykogenlagrene. De kan også øke metabolismen din og gi andre helsemessige fordeler.

Øke det daglige aktivitetsnivået

Å øke den daglige aktiviteten er en fin måte å forbrenne ekstra kalorier og miste mer vekt på.

Periodisk faste

Periodisk faste er en utmerket metode for å redusere kaloriinntaket og gå ned i vekt.

Bruk disse tipsene for å redusere vannretensjon

Flere andre metoder kan hjelpe deg med å slippe vannvekt og vises slankere og lettere. Disse inkluderer:

  • Ta løvetannekstrakt: Et tilskudd kalt løvetannekstrakt kan bidra til å redusere vannretensjon.
  • Drikk kaffe: Kaffe er en sunn kilde til koffein. Studier antyder at koffein kan hjelpe deg med å forbrenne mer fett og miste overflødig vann.
  • Husk på dine intoleranser: Å spise ting du er intolerant mot, for eksempel gluten eller laktose, kan føre til overdreven vannretensjon og oppblåsthet. Unngå mat som du tror du kan være intolerant mot.

Relaterte artikler:

Mat for å gå ned i vekt

Gå ned 5 kg på 2 uker

Om forfatteren

Legg inn kommentar