Effektiv fartstrening med fartslek på snøføre

0
324
Effektiv fartstrening med fartslek på snøføre
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra Brynje of NorwayNår Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for deg også!

Effektiv fartstrening med fartslek på snøføre. Denne treningsøkta gjennomførte jeg effektiv fartstrening med fartslek på krevende føre.

Målet med treningsøkta

Målet med treningsøkta var å gjennomføre effektiv, men ikke altfor hard fartstrening med fartslek. 

Trene fartslek

Fartslek kan være en en effektiv, enkel og morsom form for fartstrening som kan gjøre det enklere for nybegynnere å komme i gang med andre former for løpetrening med høyere intensitet. Fartslek kan være å veksle mellom løping med lav og moderat intensitet, over korte eller lengre distanser. Hvor ofte du veksler mellom å variere tempo, og hvor lenge, kan være tilfeldig, ved at du kan la ditt formnivå eller dagsform bestemme hvor ofte du legger inn fartsøkninger, og hvor lenge disse varer. Fartsleken kan også være mer strukturert, ved at du på forhånd definerer lengden eller tiden på fartsøkningene, og den rolige løpingen mellom hvert intervall.

Gjennomføring av fartslek

  • Treningsøkta ble gjennomført på følgende måte:
  • Rolig oppvarming i 2,5 km
  • 22 x 500 meter fartslek
  • 2,5 km for å jogge ned

Jeg hadde en økning på en kilometer fra forrige i uke, når jeg gjennomførte denne treningsøkta. Jeg vekslet mellom å løpe 500 meter med lav intensitet, og 500 meter med moderat til hard intensitet. Intensiteten ble høyere enn planlagt, fordi det var 5 centimeter nysnø på gangveien der jeg gjennomførte treningen. Jeg hadde små glipptak for hvert steg jeg løp. Jeg burde kanskje ha holdt en lavere fart, men valgte likevel å opprettholde en fart som gjorde at intensiteten på fartsøkningene ble gjennomført med hard intensitet. Fartsleken ble likevel gjennomført kontrollert og komfortabelt hardt. 

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-lifeKundefavoritten Masterfit TP150 er en suveren tredemølle i høy kvalitet til hjemmebruk - storebroren til bestselgeren TP100!

relaterte artikler:F

Fartslek for nybegynnere

Løpetrening når det er glatt ute

Annonse fra X-LIFEFå 30% rabatt hos X-life på en mengde merkeklær!