HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Effekt av trening på morgenen

Effekt av trening på morgenen. Lær mer om hvilken effekt du kan ha av trening om morgenen, og hvordan du kan trene for best mulig effekt.

Effekt av å trene om morgenen

Å trene om morgenen kan ha en positiv effekt på deg både fysisk og mentalt. Du blir mer opplagt og får mer energi av å trene om morgenen, og treningseffekt og forbrenning kan være god når du trener om morgenen. 

I denne artikkelen vil du lære mer om hvilken effekt du kan ha av trening på morgenen, og hvordan du kan trene for best mulig effekt.

Hvordan komme i gang med trening om morgenen

For mange kan det være utfordrende nok å komme seg opp om morgenen, og i tillegg skal trene om morgenen, kan virke uoverkommelig for mange. Likevel, trening på morgenen er ikke så krevende når du først har fått innarbeidet en rutine på det, og det kan du få til ved å planlegge morgentrening 1-2 ganger hver uke. Å planlegge hva du skal trene og hvordan, er viktig for at du skal ha mål med treningen. Legg klart alt av treningstøy kvelden i forveien, og legg deg tidlig, slik at du er opplagt når du skal om morgenen neste dag. Ved å tilrettelegge best mulig for trening om morgenen, kan det gjøre det enklere å komme i gang med treningen. 

Trening om morgenen frigjør tid

Trener du om morgenen, frigjør du tid til å gjøre andre ting om ettermiddagen og kvelden. Effekten av trening om morgenen blir da at du kan få mindre stress resten av dagen. 

Trening om morgenen gjør deg opplagt

Trening om morgenen kan gjøre deg mer opplagt og skjerpet resten av dagen. Når du har trent om morgenen, er kroppen full av endorfiner og adrenalin, noe som gjør deg skjerpet og mer konsentrert. Ved å trene om morgenen blir du mer klar for skole og jobb, og du vil garantert ikke være trøtt og uopplagt etter du har trent om morgenen. 

Trene med lav intensitet om morgenen

Det er en myte at du blir i bedre form jo hardere du trener. Faktum er at hovedvekten av treningen du skal gjennomføre bør være med lav puls. For god effekt, er trening om morgenen intet unntak. Når du starter opp med trening om morgenen, vil det være mye mer motiverende å trene med lav intensitet. Selv for garvede løpere vil det være krevende å trene med hard intensitet om morgenen. Når du trener med lav intensitet, vil det bidra til økt fettforbrenning, hvor mye vil avhenge av blant hvor lenge du trener. Rolige joggeturer eller løping med lav intensitet, passer perfekt om morgenen, og kan være trening med god effekt om morgenen. 

God effekt av trening før frokost

Dersom du er vant til å løpe senere på dagen, kan det å løpe om morgenen være et sjokk for kroppen. Blodsukkeret er lavere før frokost, så det kan hende at du vil føle deg svimmel, med det er kun midlertidig. Etter hvert vil du kunne løpe lengre turer om morgenen, før frokost, og ha mer enn nok energi gjennom hele treningsøkta. Det er viktig at du har spist skikkelig kvelden i forveien, som grunnlag for treningsøkta morgenen etter. Du vil forbrenne mer fett jo mindre glykose du har i systemet. Likevel, hvis målet ditt er å forbedre styrke og hurtighet, er det ikke sikkert at trening uten først å spise er det beste, fordi manglende energi kan gjøre det vanskeligere for deg å yte ditt beste. For diabetikere eller de med lavt blodsukker, er det beste å spise frokost før trening, dersom du trener tidlig om morgenen.

Effekt av kortvarig trening på morgenen

Trening om morgenen trenger ikke vare lenge før du har godt effekt ut av treningen. Trener du med lav intensitet, får du god effekt ut av å trene løping i 30 minutter. Gjennomfører du en treningsøkt der du legger inn noen kortintervaller eller stigningsløp, kan du ha god effekt ut av trening som varer 15-20 minutter. Dette er noe du får tid til ved å stå opp tre kvarter før du vanligvis står opp.

Effekt av trening på morgenen

Selv relativt små treningsmengder kan ha god effekt som trening om morgenen. Positive effekter av trening på morgenen kan være at du føler deg mer opplagt og har mer energi, og på samme tid har god treningseffekt gjennom økt aerob kapasitet og fettforbrenning. Planlegge morgentreningen, og start opp med 1-2 treningsøkter i uka med lav intensitet. Etter hvert når du får innarbeidet gode rutiner kan du øke antall treningsøkter, og kanskje legge inn noe trening med høyere intensitet. 

Relaterte artikler:

10 tips som får deg i gang med løping om morgenen

Trene før frokost for økt fettforbrenning

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet