Durumhvete gluten

0
687
Durumhvete gluten
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

Lær mer om hva durumhvete er og om denne hvetesorten kan spises av de med glutenallergi.

Hva er durumhvete?

Durumhvete, eller Triticum turgidum, er den nest mest dyrkede arten hvete etter vanlig hvete eller Triticum aestivum. Durumhvete plantes vanligvis om våren og høstes om høsten, og er godt tilpasset de varme og tørre forholdene rundt Middelhavet. Durum hvetekorn kan males til semulegryn – en type grovt mel som ofte brukes i pasta, inkludert couscous. De kan også brukes til å lage frokostblandinger, puddinger eller bulgur, eller males til et finere mel for å lage usyret brød eller pizzadeig.

Er durumhvete glutenfri?

Selv om durum har et proteininnhold på rundt 13%, er det veldig lite i gluten, og det er ikke mange oppskrifter på brød laget rent med Durumhvete. Vanligvis blandes Durumhvete med annet mel for å oppnå et høyere proteininnhold uten å tilsette mer gluten. Det er viktig å huske på at Durumhvete har gluten i seg. Hvis du er allergisk mot enten hvete eller gluten, bør du unngå dette produktet. Cøliaki og allergiske reaksjoner mot hvete forveksles med hverandre fordi hvete og gluten vanligvis går hånd i hånd. Reaksjon på hvete forårsaker typiske allergiske reaksjoner, mens en glutenreaksjon påvirker immunforsvaret.

Relaterte artikler:

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Kutte ut sukker og hvetemel

Havremel gluten

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!