Dotter i ørene stress

0
964
Dotter i ørene stress
Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

GARMIN

Fenix 5 Plus Sapphire

Carbon!

DU SPARER KR 4 500,-

9 499,-

4 999,-

Vi vet at stress forårsaker en rekke helseproblemer. Det du kanskje ikke vet, er at stress også kan føre til dotter i ørene og hørselstap.

Negative konsekvenser av stress

Stress er en naturlig del av livet. Det er kroppens måte å håndtere vanskelige situasjoner ved å slippe kjemikalier i blodomløpet som gir deg masse energi eller styrke. Kamp- eller fluktresponsen var avgjørende for vår overlevelse når vi måtte løpe for livene våre, eller jakte for å overleve. Men i det moderne samfunnet er ikke stressresponsen så gunstig. I våre fartsfylte liv der vi står overfor stressorer hver dag, eller til og med hver time, er dette skadelig, fordi det sliter oss ut og tømmer kroppene våre for energi. Og ikke tro at stress bare påvirker deg følelsesmessig. Stress kan være en stor helserisiko, og svekker immunforsvaret ditt, noe som fører til angstanfall, hodepine, migrene, høyt blodtrykk, diabetes, gastrointestinale problemer og mer.

Stress kan føre til dotter i ørene og hørselstap

De skjøre hårcellene i det indre øret er avhengige av en jevn strøm av blod for å motta tilstrekkelig oksygen og andre næringsstoffer. Imidlertid forstyrrer stress blodsirkulasjonen i hele kroppen. Når kroppen din reagerer på stress, reduserer overproduksjonen av adrenalin blodstrømmen til ørene og påvirker hørselen, noe som kan oppleves som dotter i ørene. Uten en konstant blodstrøm kan ørecellene bli skadet, eller til og med ødelagt. Det kan til og med føre til øyeblikkelig hørselstap hvis du blir så stresset at blodstrømmen til ørene stoppes helt.

Hypertensjon, eller det høye blodtrykket som alltid kommer sammen med stress, har alvorlige innvirkninger på hørselen, særlig blant de over 65 år. Kronisk stress i form av hypertensjon fører ofte til hørselstap og tinnitus. Det kan gradvis forverre hørselen, føre til plutselig hørselstap og forårsake tinnitus. Symptomene på hørselstap på grunn av stress inkluderer en følelse av dotter i ørene, trykk eller smerter i øret, fullstendig tap av hørsel i det ene eller begge ørene, eller en dempet lyd.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

Tinnitus og hørselstap

Mange studier har koblet stress til tinnitus, både som årsak og symptom. Tinnitus er opplevelsen av å høre lyder uten en ekstern stimulans, for eksempel ringing, surring eller plystring. Dette kan være foruroligende, irriterende eller til og med smertefullt. Tinnitus er ofte et tidlig varselstegn på hørselstap. En studie av fant at omtrent 53% av de med tinnitus sa at symptomene deres startet i en stressende periode i livet, eller at de ble betydelig verre på et stressende tidspunkt. Det er en ond sirkel, ettersom stress forårsaker tinnitus, som forårsaker mer stress, som forårsaker enda mer tinnitus. I de fleste tilfeller tilsvarer mer stress mer tinnitus.

Dotter i ørene stress

Når du er stresset, vil du kanskje ikke legge merke til hvor mange lyder du mangler, eller innse hvor alvorlig problemet har blitt. Hvis du har hørselstap på grunn av stress, er det første trinnet å redusere stressnivået og forhindre ytterligere skade. Å puste dypt vil senke hjertefrekvensen, slappe av musklene, redusere blodtrykket og redusere stoffskiftet. Hvis du noen gang legger merke til at du er stresset, kan du ta noen minutter for å puste, eller gå vekk fra den stressende situasjonen i noen minutter.

Stress kan føre til dotter i ørene og hørselstap, og det å slite med hørselstap eller tinnitus, kan forårsake mye stress i livet ditt. Ikke lev med dette stresset, eller la det ta det beste ut av deg. Ta vare på din fysiske og mentale helse, og beskytt hørselen din.

Relaterte artikler:

Hva gjør stress med kroppen

Prikking i kroppen stress

Annonse fra X-LIFE