ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Dobbel effekt med intervaller før frokost

Det er fullt mulig å trene intervaller om morgenen, også før du spiser frokost. Lær mer om hvorfor du bør trene intervaller før frokost og hvordan du skal gjennomføre det!

Hvorfor trene intervaller før frokost?

Intervalltrening vil vanligvis forbrenne masse kalorier, og hvis du i tillegg trener intervaller før frokost, vil det også forbrenne mer fett. Når du trener med høy intensitet, vil kroppen forbrenne av dine glykogenlagre, som er kroppens drivsstoff. For å forsyne cellene med tilstrekkelig med oksygen, er kroppen helt avhengig av rask energi, og det får den gjennom glykogen. Når du trener intervaller før frokost, vil glykogenlagrene normalt være lavere enn etter du har spist, noe som vil føre til at kroppen må forbrenne mer fett for å få nok energi. Dermed får du en dobbel effekt med tanke på forbrenning. Du får høyere forbrenning av både kalorier og fett.

Har du nok energi når du trener intervaller før frokost?

Vanligvis har kroppen nok lagret energi til at du kan løpe 90 minutter med hard intensitet. Dermed har du mer enn nok energi, vel og merke hvis du ikke har planer om å trene enda lenger. Da trenger du å supplere med saft eller energidrikk for å ha nok energi.

Hvordan klare å trene intervaller før frokost?

Litt avhengig av når du spiser frokost, men du bør være litt vant med å trene om morgenen før du går i gang med trening med høyere intensitet. Start først med gjøre trening om morgenen til en rutine. Begynn med én dag i uka der du trener om morgenen, og øk etter hvert med flere morgener der du trener. Det er en myte at det kan være farlig å trene hardt om morgenen fordi «kroppen er ennå ikke våken.». Utfordringen for mange er ikke å trene med høy intensitet om morgenen, men komme seg opp tidlig nok til at du kan trene. Det handler om rutine, og når du først har fått innarbeidet denne rutinen, vil du ikke trene på andre tidspunkt!

Relaterte artikler:

Trene før frokost for økt fettforbrenning

10 tips som får deg i gang med løping om morgenen

Om forfatteren

Legg inn kommentar