20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Dietter for å gå ned i vekt raskt

Mange dietter lover deg at du skal gå ned i vekt raskt, men svært få dem sier noe om hvordan du skal opprettholde vekten du ønsker. Lær mer om dietter som lover deg gull og grønne skoger.

Ekstremt raskt ned i vekt med dietter

Det ligger ikke så rent lite i kortene at når du går ekstremt raskt ned i vekt, kanskje flere kilo i uka, vil det føre til at du går raskt opp igjen når du begynner å spise som normalt igjen. Ingen greier å opprettholde et kostholdsregime veldig lenge når du må sulte deg ned i vekt. Dietter for å gå ned i vekt raskt lover deg å gå ned i vekt, men sier antakelig svært lite om hvordan du skal greie å opprettholde vekten over tid. Produsenter av dietter vil at du skal fortsette i runddansen der du går fra den ene dietten etter den andre, uten at du oppnår det du vil som er å gå ned i vekt. Hvordan gå ned 10 kg eller 30 kg fort er ikke det dette handler om, for dietter som legger opp til slankekurer der du går raskt ned i vekt, er nesten alltid dømt til å mislykkes. Å forlede folk til å tro at dietter for å gå ned i vekt er mirakelkurer, grenser til ufint, og er å utnytte mange mennesker kynisk i en sårbar fase.

Dietten er et sunt og balansert kosthold

Du må ha en matplan for å gå ned i vekt, og denne planen må ha rot i din virkelighet. Det betyr at den må være realiserbar i den forstand at du skal greie å holde den over et langt tidsrom; Livet ut. Å endre livsstilen med tanke kosthold og trening er den beste metoden som fungerer i det lange løp. Ikke la deg tilbydere av dietter lure deg til å tro at du skal bli slank på noen uker. Det er ikke slik det fungerer. Du trenger et sunt kosthold som gir deg de næringsstoffene, vitaminene og mineralene du trenger for å fungere optimalt, i tillegg til trening. Tenker du at det blir vanskelig å legge om kostholdet? Hvor krevende er det ikke å drive med jo-jo slanking år ut og år inn, der resultatet i mange tilfeller blir at du går opp i vekt i stedet for ned? Kostnaden din ved å legge om kostholdet ditt blir garantert mye mindre enn hvis du skal følge dietter som angivelig skal få deg raskt ned i vekt.

Legg om til et kosthold som inneholder mye fiber, sunt fett og minst mulig sukker. Spis grønnsaker, fullkornsprodukter, magert kjøtt og pålegg, og magre meierprodukter. Fullkornspasta, fullkornsbrød, poteter og villris er rike på karbohydrater er sunt, men du må tilpasse inntaket av karbohydrater etter aktivitetsnivået ditt. Mer karbohydrater jo mer du trener. Kylling og fisk er gode kilder til proteiner. Bruk sunne oljer i stedet for hardt smør. Kutt ut smøret på brødskiva. Drikk tran, det gir deg viktige D-vitaminer. Styr unna alt av søte drikker, også juice, og begrense inntaket av raffinert sukker så mye som mulig. Spis heller frukt og bær. Hold deg til naturell yoghurt, og begrense inntaket av melk til et glass om dagen. Det er lov å spise sjokolade i ny og ne, men hold deg til mørk sjokolade. Kutt også ut potetgull og snacks, da det inneholder mye usunt fett. Spis heller nøtter.

De fleste dietter for å gå ned i vekt raskt er humbug

Dietter for å gå ned i vekt har kun ett formål, og det er å ha en best mulig inntjening. Og markedet er umettelig. De fleste dietter holder ikke det de lover, og flere av dem er direkte skadelige. Ikke la deg lure, og velg heller den langsiktige planen, der du gradvis går over til et sunt og balansert kosthold, og ikke glem å trene regelmessig. På sikt vil det være det beste for deg.

Relaterte artikler:

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!