Diabetes symptomer og svimmelhet

Fordi diabetes er en så sammensatt sykdom med mange komplikasjoner, kan det påvirke kroppen på mange måter, som ved svimmelhet.

Svimmelhet er en episode av ustøhet og ubalanse som et resultat av noe som påvirker hjernen eller ørene. Svimmelhet kan imidlertid også være et symptom på mange andre ting enn diabetes. Så hvis du opplever tilbakevendende svimmelhet, bør du kontakte legen din som vil kunne diagnostisere årsaken.

Diabetes symptomer svimmel

Svimmelhet kan komme av mange ting, men i tilfeller av diabetes er dette de vanligste årsakene:

Lavt blodtrykk

Svimmelhet kan være årsak av at hjertet ikke kan pumpe blod tilstrekkelig med blod opp til hjernen, spesielt når du plutselig reiser deg opp fra sittende eller liggende stilling. Når blodet ikke øyeblikkelig når opp hjernen, kan det oppstå en spinnende følelse, ustabilitet eller til og med besvimelse.

Dehydrering

Høyt blodsukkernivå (hyperglykemi) kan forårsake polyuri, som igjen kan føre til dehydrering, når for mye væske går ut av kroppen i et forsøk på å fjerne overflødig glukose. Med lave nivåer av vann i kroppen, kan hjernen slite med å fungere optimalt og forårsake svimmelhet.

Hypoglykemi

Å ha en lav mengde sukker i blodet (hypoglykemi) kan føre til svimmelhet ved å forårsake funksjonsfeil i hjernecellene.

Medisiner

Noen medisiner, inkludert de som brukes til å behandle personer med diabetes, kan forårsake svimmelhet. Sjekk felleskatalogen for den aktuelle medisinen for å liste opp alle mulige bivirkninger.

Nå du bør oppsøke lege

Hvis du lider av svimmelhet som er tilbakevendende eller vedvarende, bør du oppsøke lege. Han eller hun vil sannsynligvis stille spørsmål for å se om det er et mønster i anfallene du får av svimmelhet, så det kan være nyttig å føre en logg for når opplever svimmelhet.

Relaterte artikler:

Kan man få diabetes av å spise for mye sukker

Kvalm av stress

Om forfatteren

Legg inn kommentar