Den eneste treningen du trenger

Den eneste treningen du trenger er effektiv og gjør deg sterkere, raskere og mer utholdende. Den gir deg det du trenger for livsstilen du ønsker. Lær mer om hva slags trening!

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Løping er den eneste treningen du trenger

Løping er en av de mest effektive treningsformene du kan gjennomføre for å komme i den formen du ønsker. Variert løpetrening med vekslende intensitet kan gjøre deg sterkere, raskere og mer utholdende. Løping er effektiv trening som ikke trenger å ta så mye av din tid, for at du enklere kan legge inn løpetrening i en travel hverdag. I motsetning til hva mange tror, trenger ikke løping være knallhard trening. For best mulig effekt skal mesteparten av løpetreningen bli gjennomført med lav intensitet, med innslag av treningsøkter med høyere intensitet. Intensiteten på disse øktene skal ikke være hardere enn komfortabel hardt, som innebærer at du til enhver tid skal ha full kontroll på med hvilken intensitet du trener løping.

Hvordan trene løping

Ta alltid utgangspunkt i ditt nåværende formnivå når du skal trene løping. Det er viktig at du trener med riktig intensitet. Det betyr at når du skal løpe en tur med lav intensitet, så skal intensiteten være lav. Er utrent, kan det bety at du i en periode er nødt til å veksle mellom å gå og løpe. Variasjon er viktig når du trener løping, for at løpetreningen skal være motiverende og gi deg best mulig treningseffekt. Å variere løpetreningen er også viktig for å redusere risikoen for skader. Variere med tanke på hva du skal trene, hvor mye og med hvilken intensitet. Det er viktig at du ikke trener for mye og for hardt for tidlig. Du skal ha en naturlig progresjon i løpetreningen din der du øker gradvis i takt med at kroppen din greier belastningen den blir på påført. Sett deg mål med løpingen og følg et enkelt og fleksibelt treningsprogram. Det vil gjøre det enklere for deg å vite hva du skal trene, når, hvor mye og med hvilken intensitet. Det er også mye mer motiverende å trene løping når du har et mål som du trener for å nå.

Restitusjon når du trener løping

Restitusjon er like viktig som løpetreningen du gjennomfører. Det er når du restituerer at kroppen bygger seg opp igjen, og du blir sterkere, raskere og mer utholdende. Planlegge restitusjon på lik linje med treningen du gjennomfører, og legg dette inn i treningsprogrammet ditt. Trene for å restituere, ikke omvendt. Se på restitusjon som en bonus for all løpetreningen du har lagt ned.

Start en ny livsstil med løping

Løping kan være treningen du trenger for å begynne en ny livsstil. Synergieffekten du vil ha av å trene løping regelmessig kan være formidabel. Har du først kommet i gang med løping, kan det gi positive ringvirkninger ved at du går over til et sunnere kosthold. Du får også mer overskudd til andre ting i livet ditt, som du kan bruke på studier og jobb. Løping gjør deg også sterkere mentalt, og bedre rustet til å takle perioder i livet der det går litt tyngre.

Relaterte artikler:

10 tips for å komme i gang med løping

Hvordan trene løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar