Den beste måten å trene på

Trening skal være en del av din livsstil, og når du skal trene regelmessig over lang tid, kan du gjøre det på en måte som er motiverende og gir deg best mulig treningseffekt. Lær hvordan!

Variasjon er den beste måten å trene på

Variasjon kan være den beste måten å trene på både med tanke på motivasjon og en jevn og god formutvikling. Å variere med hva du trener, hvordan og med hvilken intensitet, kan bidra til at du utsetter stagnasjon, og har en bedre formutvikling over tid. Når du trener variert, vil det også variere belastningen, slik at du har redusert risiko for skader.

Progressiv trening er den beste måten å trene på

Progressiv trening innebærer at du øker intensiteten gradvis gjennom hele treningsøkta. Slik får kroppen en gradvis tilvenning til økt belastning. Å trene progressivt gir deg bedre effekt fordi muskulaturen er varm og smidig før du begynner å ta skikkelig i. Mentalt er det mye mer motiverende å trene progressivt fordi du slipper å gi alt fra første sekund. Progressiv trening reduserer også risikoen for å pådra seg skader når man trener med høyere intensitet.

Løping er den beste måten å trene på

Løping er en av de mest effektive treningsformene. Du trenger ikke ha spesielt lange treningsøkter for å ha god effekt ut av treningen. Du trene variert med tanke på hva du trener av løping og med hvilken intensitet. Den beste effekten av løping har du ved å trene med variert intensitet. Likevel kan du ha meget god treningseffekt selv om du bare trener løping med lav intensitet.

Beste trening for fettforbrenning

Å trene løping med lav til lett moderat intensitet kan være beste trening for fettforbrenning. Når du trener med lav til moderat intensitet, forbrenner kroppen mer fett, spesielt hvis du løper lengre turer. Trening med høyere intensitet vil forbrenne mer kalorier. Den beste måten å trene på vil derfor være å veksle mellom trening med lav, moderat og hard intensitet, med tanke på best mulig forbrenning av fett og kalorier.

Relaterte artikler:

Den beste måten å trene løping

De beste slanketipsene 2020

Om forfatteren

Legg inn kommentar