Lær hvordan du skal lage smakfulle og energirike energibarer med jordbær og glutenfri havre!
Tidsbruk: 40 minutter
Gir 10 porsjoner
Ingredienser
2 ss (30 ml) kokosnøttolje
1/2 kopp (125 g) mos banan
1/3 kopp (85 ml) skummet melk
1/3 kopp (110 ml) agave nektar
2 ½ kopper 250 g) glutenfri havre
1 kopp (200 g) friske jordbær, hakket
Matolje spray
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 150 grader og legg bakepapir i en panne, eller spray en ildfast form med kokespray. Bland kokosnøttolje, moset banan, melk og agave nektar sammen i en stor bolle. Rør inn havren til den er godt blandet. Tilsett gradvis de hakkede jordbærene. Fordele deretter blandingen jevnt i bakepannen. Stekes i cirka 20 minutter, eller til de er gyllenbrune. La energibarene avkjøle seg i pannen før du skjærer i passende biter. Pakk hver hver energibar inn med plastfolie, og oppbevar i kjøleskapet inntil en uke, til den er klar til å serveres.
Næringsinnhold
126 kalorier – Fett – 3,4 g karbohydrater – 22,2 g protein – 2,6 g natrium – 5 mg.
Relaterte artikler: