Dårlig etter trening

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

En del opplever å bli dårlig etter trening, og kanskje har hodepine og kvalme etter trening. Lær mer om hva som kan være årsaker til dette og hva du bør gjøre.

Hodepine og kvalme etter trening

Det kan være flere årsaker til at du blir kvalm og har hodepine etter trening, men uansett hva som er årsaken er det all god grunn til å ta det på alvor. Når du gjennomfører knallharde treningsøkter, kan det føre til at kvalme, mye på grunn av store opphopninger av melkesyre og avfallsstoffer i kroppen. Det er heller ikke uvanlig at knallhard trening kan føre til hodepine. Hvis du løper ute når det er kaldt, kan det også føre til lettere hodepine. Løper du ut på tom mage, kan det også føre til kvalme, spesielt hvis du trener over en lenger periode. Andre årsaker til at du får hodepine og kvalme etter trening kan være fordi du brygger på sykdom. Ofte kan det være en forkjølelse som er på gang, men har du influensafølelse og fryser etter trening, og kanskje er unormalt støl, bør du være ekstra på vakt. Da kan det være at du brygger på en influensa, og får du feber, er det bare å avstå fra trening til du er på bedringens vei. Hvis du er trøtt og sliten dagen etter trening, og dette vedvarer, kan det også være tegn på at du er i ferd med å bli syk. Å lite energi etter trening kan være fordi du har trent hardt eller har vært igjennom en lenger, hard treningsperiode.

Unormalt sliten etter trening

Hvis du opplever at du er tom for energi etter trening eller er unormalt sliten, er det grunn til å følge nøye med. Du vil merke når du mindre energi enn vanlig etter trening, og da bør du gjennomføre etter par treningsøkter de påfølgende dagene med svært lav intensitet. Hvis du fremdeles er unormalt sliten etter trening, kan du ta 1-2 dagers treningsfri, for å se om det gir deg energien tilbake. Det vil vanligvis hjelpe hvis det er for lite restitusjon som er årsaken til at du har lite energi eller føler deg tom etter trening. Brygger du på en forkjølelse, vil den vanligvis bryte ut etter en periode, og da er det bare å ta det rolig noen dager til den er på retur.

Når du er dårlig etter trening

Lytt til kroppen for å avgjøre om den følelsen du har etter trening ikke er som den pleier å være. De som trener mye opplever innimellom at de kan være dårlig etter trening, og det kan være så enkelt som at dagsformen ikke er på topp, de har trent for hardt eller har løpt ut på tom mage. Dårlig væskebalanse kroppen kan også være en årsak til at du er dårlig etter trening. Ofte vil du merke det om du brygger på en forkjølelse eller influensa. Da vil du gjerne være unormalt sliten og støl etter trening, og kanskje også fryser. Å trene når du er lettere forkjølet er ikke farlig, men du bør absolutt ikke trene når du har feber. Å trene når du har feber fører en stor belastning for hjertet, og det er noe du for enhver pris bør unngå. Bruk sunn fornuft for å avgjøre om du skal ha en hviledag når du er tom for energi etter trening, for å se om det hjelper. Og mange ganger er det nettopp det som gjør susen. Restitusjon.

Relaterte artikler:

Trøtt og sliten dagen etter trening

Løping og forkjølelse

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar