OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK2020-50% RABATT!

Corona virus symptomer

Corona virus er en stor familie av virus som forårsaker alt fra mild til alvorlig sykdom. Lær mer om Corona virus symptomer.

Corona virus (CoV) er en stor familie av virus som forårsaker sykdom som spenner fra forkjølelse til mer alvorlige sykdommer som respirasjonssyndrom (MERS-CoV) og alvorlig akutt respirasjonssyndrom (SARS-CoV). Ett nytt coronavirus (Covid-19) er en ny stamme som tidligere ikke har blitt identifisert hos mennesker, og som kan føre til alvorlig sykdom og død hos mennesker.

Coronavirus er zoonotisk, noe som betyr at de overføres mellom dyr og mennesker. Detaljerte undersøkelser fant at SARS-CoV ble overført fra ckatter til mennesker og MERS-CoV fra dromedar kameler til mennesker. Flere kjente koronavirus sirkulerer i dyr som ennå ikke har smittet mennesker.

Corona virus symptomer

Vanlige tegn på corona infeksjon inkluderer luftveissymptomer, feber, hoste, kortpustethet og pustevansker. I mer alvorlige tilfeller kan covid-19 forårsake lungebetennelse, alvorlig akutt luftveissyndrom, nyresvikt og død.

Standard anbefalinger for å forhindre spredning av infeksjoner inkluderer regelmessig håndvask og dekke til munn og nese når du hoster og nyser Du bør også koke kjøtt og egg grundig før du spiser det. Unngå nærkontakt med alle som viser symptomer på luftveissykdom som hoste og nysing.

Vær hjemme hvis du ikke trenger medisinsk behandling

 • Personer som har milde symptomer med COVID-19, kan isolere seg hjemme mens de er syke. Du bør begrense aktiviteter utenfor hjemmet ditt, med unntak av når du trenger medisinsk behandling.
 • Unngå offentlige områder: Ikke gå på jobb, skole eller offentlige områder.
 • Unngå bruk av offentlig transport, deling av turer eller drosjer.
 • Hold deg unna andre mennesker og dyr i hjemmet.
 • Hold deg unna andre: Så mye som mulig, bør du bo i et adskilt rom og borte fra andre mennesker i hjemmet ditt. Du bør også bruke et separat bad, hvis tilgjengelig.
 • Begrense kontakten med kjæledyr og dyr: Du bør begrense kontakten med kjæledyr og andre dyr mens du er syk med COVID-19, akkurat som du ville gjort rundt andre mennesker. Selv om det ikke er rapportert om kjæledyr eller andre dyr som blir syke med COVID-19, anbefales det fortsatt at personer som er syke med COVID-19 begrenser kontakten med dyr til det er mer informasjon om viruset.

Dekk til når du hoster eller nyser

 • Dekk munnen og nesen når du hoster eller nyser.
 • Vask hendene med vann og såpe i minst 20 sekunder, eller hvis såpe og vann ikke er tilgjengelig, rengjør hendene med en alkoholbasert håndrenser som inneholder minst 60% alkohol.

Vaske hender

 • Rengjør hendene ofte.
 • Vask hendene ofte med såpe og vann i minst 20 sekunder, spesielt etter å ha pusset nesen, etter hoste eller nysing og før du spiser eller tilbereder mat.
 • Hvis såpe og vann ikke er lett tilgjengelig, bruk en alkoholbasert håndrenser med minst 60% alkohol, som dekker alle overflater på hendene og gnir dem sammen til de føles tørre.
 • Såpe og vann er det beste alternativet hvis hendene er synlige skitne.
 • Unngå å berøre øynene, nesen og munnen med uvaskede hender.

Relaterte artikler:

Hvor lenge smitter forkjølelse

Trening når man er syk

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!