Caprese farro salat

Lag en delikat Caprese salat med fersk mozzarella, tomater og basilikum, som gir deg rikelig med proteiner, vitaminer og fiber, akkurat det du trenger som løper!

4 porsjoner
Tidsbruk: 35 minutter

Denne oppskriften har alt fra en tradisjonell caprese-salat – fersk mozzarella, tomater og basilikum – med farro, et fullkorn som ligner på bygg og har en seig konsistens og fyldig, nøtteaktig smak. Farro er rik på protein, fiber og vitaminer og kan erstattes med vanlig fullkorn, eller brun ris, bygg eller quinoa. Mens denne retten er et solid måltid i seg selv, kan du også servere den som tilbehør.

Ingredienser

100 gram farro (ca. 1 ½ kopp)
4 kopper vann 1 ts salt
150 gram cherrytomater, delt
150 gram fersk mozzarella, i terningen, eller 8 gram mini mozzarellakuler
½ kopp fersk basilikum, chiffonade (tynne strimler laget ved å legge bladene sammen i en rull)
¼ kopp ekstra jomfru olivenolje
2½ ss balsamicoeddik
1 ts agave nektar eller honning
Kvernet svart pepper

Ha farroen i vann i en middels stor kjele. Tilsett saltet. Kok opp over høy varme med lokk. Senk deretter varmen til middels/lav. La det småkoke i 30 minutter, eller til farroen er mør. Tøm ut vannet og legg i en stor bolle. Tilsett tomater, mozzarella og basilikum. Vend for å blande. Visp sammen olje, eddik, agave nektar eller honning i en liten bolle og smak til med pepper. Hell over farro-blandingen og vend. Serveres umiddelbart eller avkjøles og serveres ved romtemperatur.

Næringsinnhold

530 kalorier, 52 g karbohydrater, 5 g fiber, 20 g protein, 27 g totalt fett, 10 g mettet fett, 662 mg natrium.

Om forfatteren

Legg inn kommentar