Byggryn vs havregryn

Helkorn som bygg og havregryn er utmerkede valg til alle typer måltider, men hva er best? Byggryn vs havregryn.

Byggryn vs havregryn: Hva er det beste alternativet for kostholdet ditt?

Helkorn som bygg og havregryn er utmerkede valg for mellommåltider og frokost for å redusere kolesterolet, forhindre diabetes type 2, beskytte mot hjertesykdommer og kreft. Avhengig av hva du leter etter i kostholdet ditt, er disse kornene forskjellige, men i de fleste tilfeller slår bygg havregryn med tanke på ernæring.

Fiber

I tillegg til å hjelpe deg med å føle deg mett, hjelper fiber deg med å opprettholde helsen til mage-tarmkanalen. En 1 kopp servering havregryn har nesten 4 gram fiber, på nivå med mange frukter. En kopp bygg gir 13 gram fiber. Fullkornbygg er den mest næringsrike og fiberrike.

Protein

Bygg gir 12 gram per porsjon. Havregryn gir bare halvparten av det per porsjon. Hvis økt proteininntak er målet ditt, er bygg det beste valget. Den utmerkede kombinasjonen av fiber, protein og karbohydrater gjør bygg også til en flott snack etter trening.

Kalorier

Kalorier er området havregryn er best, hvis du er en kaloriteller. 200 til 270 kalorier i en kopp bygg er kanskje ikke så attraktivt som de 150 kaloriene som finnes i en kopp havregrøt.

Frokost

Havregrøt er en frokostbuffé for mange mennesker, takket være den korte tiden det tar å lage det. For et enda bedre valg, ikke overse bygg, fordi det kan være et enda bedre alternativ. De fleste tenker på bygg som en middagsservering, men det kan være like deilig om morgenen.

Lunsj

Kombinere en salat til lunsj med litt bygg. Ha 1/2 kopp kokt bygg over salaten din for å gjøre lunsjen mer mettende. Eller varm tomat- eller grønnsaksuppe og tilsett 1/4 kopp kokt bygg.

Middag

Bytt ut ris og andre stivelsesholdige sider med bygg, eller gjør det til hovedmåltidet. Kok bygg og la avkjøle. Rull kokt, avkjølt bygg i plastfolie, og rull til en pølse, og la det hvile. Del opp i passende stykker. Bruk det til grillet kjøtt eller fisk og ristede grønnsaker, marinarasaus eller salsa.

Relaterte artikler:

Byggryn gluten

Hvorfor er havregryn sunt

Om forfatteren

Legg inn kommentar