Bygge muskler over 50

Det kan føles uunngåelig å gå opp i vekt og slutte å trene når du blir eldre. Dette kan skyldes hormonforskyvninger, utmattelse eller skade. Men er det mulig å bygge muskler for de over 50?

Sannheten er at musklene dine har et mantra; “Bruk det eller miste dem.” Derfor er styrketrening, spesielt for eldre voksne, så avgjørende for helsen. Styrkeøvelser har kraften til å øke beintettheten, forbrenne kalorier, forbedre hukommelsen og til og med forhindre forhold som osteoporose. Hvis treningsrutinen din har vært nedadgående i det siste, er det faktisk ikke er for sent å gjenvinne muskelmasse etter fylte 50 år.

Hvorfor minker muskelmassen med alderen?

Muskelmassen når toppen rundt 40 år. Så begynner den å avta på grunn av sarkopeni. En viktig bidragsyter til nedgang i muskelmasse er mangel på trening og en stillesittende livsstil. Eldre er vanligvis foreldre, besteforeldre eller yrkesaktive som har mistet evnen til å trene regelmessig

Kroppens evne til å håndtere daglig fysisk stress avtar med årene. Kombinert med lavere energinivå og høyere risiko for stillesittende livsstil, som å sitte hele dagen, er det mer sannsynlig at muskelatrofi oppstår. Muskelmasse avtar med alderen, rett og slett fordi vi ikke gjør noe for å stoppe det. Vi mister i gjennomsnitt ti kilo muskelmasse for hvert tiår av voksenlivet. Den beste måten å stoppe dette på er å trene styrke.

Muskler forbrenner mer kalorier enn fett. Når vi mister muskler, avtar stoffskiftet. Dette gjør det mer sannsynlig at vi begynner å legge på oss fett. Dette er en annen grunn til at styrketrening er enormt viktig – og en enkel løsning.

Er det mulig å gjenvinne muskelmasse etter fylte 50 år?

Det korte svaret? Absolutt. En studie avslørte faktisk at dette kan gjøres på så lite som 40 minutter med styrketrening to ganger i uken. Muskeløkningstakten var den samme for unge voksne, middelaldrende voksne og eldre voksne. Forskning viser at fysisk aktivitet kan bidra til å avverge sarkopeni, i likhet med effekten av trening på osteoporose. Muskeltap kan føre til svakhet, som kan forårsake fall eller brudd.

Svakhet er ofte preget av ernæringsmessige mangler, tap av balanse og gangart og kognitiv svikt. Alt dette betyr at regelmessige treningsøkter spiller en stor rolle for å opprettholde god helse, stabilitet og bentetthet generelt inn i alderdommen. Og at muskelnedgang kan forhindres. Det er 100% mulig å gjenvinne eller bygge muskelmasse i en alder av 50 år. For å bygge muskelmasse, bør det være et stort fokus på ernæring og kosthold. Å sikre at du inntar riktig mengde protein er avgjørende for muskelutvikling.

Antioksidanter er like viktige for muskelgjenoppretting. For eldre er det anbefalt mindre storfekjøtt for hjertehelse og fordøyelse. Men annet protein (som fisk, fjærfe, svinekjøtt, egg og bønner / linser) er et flotte alternativ. Når det gjelder antioksidanter, kan blåbær, multivitaminer (sørg for at den har A, C og E) og fiskeolje eller et glutamintilskudd være gode alternativer for hjerte- og leddhelse.

Relaterte artikler:

Treningsprogram for eldre

Styrketrening for eldre

Om forfatteren