OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK20


20-50% RABATT!


Burot allergi

Burot er et medlem av tusenfrydfamilien og kan fremkalle allergitilstander. Mange anser planten som ugress, men burot har mange bruksområder.

Hva er burot?

Det er et gult fargestoff, et insektmiddel, en ingrediens i matretter og mulig behandling for tilstander som infertilitet. Ikke verst for noe de fleste anser som skadelig ugress. Det er relatert til ambrosia og kan forårsake allergier som ligner de man kan få av ambrosia, noe som kan forklare hvorfor gartnere prøver å drepe det når det er mulig. Men burot får mer respekt i andre deler av verden, der den har blitt brukt i århundrer.

Et medlem av tusenfrydfamilien, burot eller Artemisia vulgaris, er hjemmehørende i Asia og Europa. Den kan komme opp i 6 meters høyde, og har gule eller rødbrune blomster om sommeren. Bladene har en sølvaktig glans på undersiden, og den har en salvielignende lukt og litt bitter smak.

I senere tid ble burot respektert. Romerske soldater la burot i sandalene sine før de marsjerte, for å avverge utmattelse. Det var også tenkt å beskytte mennesker mot ville dyr og onde ånder. Folk plasserte den under putene sine for å indusere gode drømmer og plantet den rundt husene og hagene sine for å få vekk møll.

Burot allergi

Burot kan forårsake allergiske reaksjoner som fører til nysing og bihulerelaterte symptomer, og det kan forårsake eksem, eller utslett hos noen mennesker.

Burot selges som et kosttilskudd og homøopatisk preparat, og anses som trygt for de fleste. Imidlertid bør personer med allergi mot følgende unngå det:

  • fersken
  • epler
  • selleri
  • gulrøtter
  • solsikker
  • flere andre planter

Relaterte artikler:

Grønnsaker med lite karbohydrater

Hvordan spise mer grønnsaker

Om forfatteren

Legg inn kommentar


20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!