Brystpress med manualer

En brystpress er som en trippel espresso for overkroppen. Det lar deg trykke mest mulig vekt for å målrette pecs, deltamuskler og triceps. Lær mer om brystpress med manualer.

Hvordan utføre brystpress med manualer

Ligg flatt på ryggen eller på en benk, med føttene flatt mot underlaget. Med en manual i hver hånd, strekk armene direkte over skuldrene, håndflatene vendt mot føttene. Klem skulderbladene sammen og bøy albuene sakte, senk vektene ut til siden, parallelt med skuldrene, til albuene danner 90 graders vinkler. Kjør manualer sakte opp igjen for å starte, og klem på skulderbladene hele tiden. Det er en repetisjon.

Relatert: Hvorfor trene bryst

Hvis du har som mål å bygge styrke, gjenta for fem til seks repetisjoner, til sammen tre sett. Hvile tre minutter mellom hvert sett. Hvis du ønsker å øke muskelstørrelsen, kan du ha som mål å utfør tre sett med 8 til 12 repetisjoner, med 90 sekunders mellomrom. For muskulær utholdenhet, ha tre sett med 15 til 20 repetisjoner, med 60 sekunders hvile imellom hvert sett.

Sørg for å klemme på skulderbladene gjennom hele bevegelsen – dette skaper en mer stabil plattform å trykke fra, holder bevegelsen tryggere og lar deg presse mer vekt.

Relatert: Trene hele kroppen på en økt

Fordeler med brystpress

Brystpress fokuserer på nettopp det – brystmuskelen, kalt pectoralis major. De arbeider også med deltoidene (også kjent som skuldre) og triceps. Brystpress er også allsidig for dine mål; Ha et tyngre sett med vekter for å bidra til å bygge maksimal styrke, eller lett for muskulær utholdenhet.

Brystpress med manualer gir deg best utbytte for overkroppen, siden den rekrutterer så mange forskjellige muskelgrupper. I tillegg utvikler du horisontal skyvestyrke, som har massevis av praktisk anvendelse i den virkelige verden, som å åpne dører, skyve vogner / barnevogner eller forbedre ytelsen i aktiviteter som yoga.

Relatert: Trene bryst

Om forfatteren